"BARIŞ DİYE HER YERDE BAĞIRMALIYIZ"
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen anma programına Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın yanı sıra HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs de katıldı.
Suruç'ta yaşanan patlamanın 40. günü olması nedeniyle düzenlenen programda açılış konuşmasının ardından hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Elini kalbine götürerek saygı duruşunda bulunan Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Ülkemizde şu anda yaşanan kan gölüne ülkemizin bir an önce 7 Haziran öncesi şartları dönmesi gerekiyor. Hiçbir insanımızın burnunun kanamaması gerekir. İnsandan daha değerli hiçbir husus olamaz. Bizim öğretimiz ve inancımız da bunu gerektiriyor. 40 gün önce yitirdiğimiz bu canlar sosyalist gençlerdi. Geleceği inşa etmek için hareket etmişlerdi. Tıpkı turnalar gibi uçtular. Ortak vatanımızın her yerinden geleceğimizi inşa etmek üzere havalandılar. Ülkemizde gerçekten yaşanılan süreci çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Barışın acil bir sorun olduğunu hayatın her alanında yaymalıyız. Barış diye her yerde bağırmalıyız. Barış olmazsa hiçbir şey gerçekleşmez yoldaşlar canlar. Savaşa karşı barışı egemen kılmalıyız. Her yerde savaşa karşı olmalıyız. Ortak vatanımızda bir arada barış içerisinde kardeşçe yaşamını koşullarını eski kadim dostluklarımızı yeniden geliştirmeliyiz."