İYİ Parti Genel Merkezi'nin, 81 il başkanının yönetimleri ile birlikte istifa etmesini istemesinin ardından İzmir'de il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları toplantının ardından istifalarını sundu.
İYİ Parti Genel Merkezi, 30 Ağusto'ta 81 il teşkilatının istifa etmesini istedi.

Genel Merkez'in talebinin ardından İzmir'de İl Başkanı Koray Ükünç ve yönetim kurulu üyeleri, son toplantılarını bugün akşam saatlerinde yaparak, konuyu değerlendirdi. İl Yönetimi, Genel Merkez'in isteği doğrultusunda istifa etme kararı aldı. Yapılan toplantının ardından asil yönetim, yedek yönetim ve disiplin kurulu üyesi toplam 150 kişi, görevi bıraktı.

İYİ Parti Genel Merkezi'nin, 81 il başkanının yönetimleri ile birlikte istifa etmesini istemesinin ardından İzmir ve Antalya il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, istifa etti.

Diğer yandan, İYİ Parti'nin kurucularından olan, Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı, Genel İdare Kurulu üyesi ve İzmir milletvekili adayı, Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer de partisinden istifa etti.

İYİ Parti Genel Merkezi, 30 Ağusto'ta 81 il teşkilatının istifa etmesini istedi. Genel Merkez'in talebinin ardından İzmir'de İl Başkanı Koray Ükünç ve yönetim kurulu üyeleri, son toplantılarını bugün akşam saatlerinde yaparak, konuyu değerlendirdi. İl Yönetimi, Genel Merkez'in isteği doğrultusunda istifa etme kararı aldı. Yapılan toplantının ardından asil yönetim, yedek yönetim ve disiplin kurulu üyesi toplam 150 kişi, görevi bıraktı.

İYİ PARTİ'NİN ANTALYA TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel Merkezi'nin çağrısı üzerine Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır ve yönetimi, istifa etti.

İYİ Parti'de taşra teşkilatlarında yapılacak revizyon için bütün il başkanları ve yönetimlerinin istifası istendi. Antalya'daki parti yönetimi de bu çağrıya uydu. İYİ Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır ve ekibi, istifalarını genel merkeze gönderdi.

Milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için teşkilatlarda istifalar yaşandığını belirten Sağır, bunun da teşkilatlarda kısmen zaaflara neden olduğunu kaydetti. Sağır, “Böyle bir zaafı ortadan kaldırmak, yerel seçimlerde aday olmak isteyen arkadaşların teşkilattan ayrılması için bu karar gerekliydi. Seçimlere teşkilatların güçlü girebilmesi için alınmış bu kararı doğru buluyoruz” dedi.

Sağır, yapılacak kongrede aday olmayacağını da belirtti.

AŞIK VEYSEL'İN TORUNU ÖZER, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'nin kurucularından olan, Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı, Genel İdare Kurulu üyesi ve İzmir milletvekili adayı, Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, partisinden istifa etti.

Çiğdem Özer, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Özer'in 'Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız anlayışıyla yola çıkan herkesin bu aziz vatana borcu vardır' yazarak, başladığı açıklama şöyle:

'Parti kurucusu daha sonra ise genel başkan danışmanı, Genel İdare Kurulu üyesi ve İzmir milletvekili adayı olduğum İYİ Parti'den istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin daveti üzerine ve uzun görüşmelerimiz neticesinde kadın hareketine inanarak yirmi iki yıllık profesyonel iş hayatımı bırakıp İYİ Parti'ye katılmıştım, bugün ise gördüğüm lüzum üzerine partiden ayrılma kararı aldım. Partiye geldiğim gibi gitmek istedim ve Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ederek kendisiyle helalleştim. Partinin kuruluşundan itibaren gerek Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı olması adına, gerekse seçimlerde İzmir'den milletvekili çıkarabilmek adına çok çalışarak mücadele ettim, bu süreçte pek çok deneyim edinme ve dost kazanma fırsatım oldu. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere Parti yönetimine, parti teşkilatı üyelerine ve İzmir halkına desteklerinden dolayı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.'