HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 17 Aralık operasyonunun hükümete darbe girişimi olduğunu savunarak, "Yargıdaki ve emniyetteki bazı adamları kullanarak hükümete darbe girişiminde bulunmuş olabilirler. Ama bu yapılan ve yapılmakta olan yolsuzluğun üstünü örtmek anlamına da gelmez" dedi.
HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bitlis'te partisinin kongresine katıldı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongre, Kuran okunmasıyla başladı. Daha sonra tekbirler eşliğinde kürsüye çıkan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 17 Aralık operasyonunun yolsuzlukları soruşturmak değil, hükümete darbe amaçlı yapıldığını söyledi. Kimseyi suçlamak peşinde olmadıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Peki bu iddialar gerçek dışı mı? Yani yolsuzluk yapılmamış mı? Kimseyi peşin, peşin suçlama peşinde değiliz. Ama bunu halk da biliyor, siz de biliyorsunuz. AK Parti'nin tabanı da biliyor. Hatta yönticileri de biliyor. AK Parti kadroları içerisinde çok yoğun yolsuzluklar var. Kimse bunu inkar edemez. Operasyonlar ve soruşturmalarla ilgili yargıdaki ve emniyetteki bazı adamları kullanarak hükümete bir darbe girişiminde bulunmuş olabilirler. Ama bu size yapılmış olan ve yapılmakta olan yolsuzluğun üstünü örtmek anlamına gelmez. Eğer birinin size darbe yapmasını istemiyorsanız, bu yumuşak karnınıza bir çare bulun. Biri akrabalarınızı takip edip deşifre edeceğine, siz onu bulun, ihraç edin biz de sizi alkışlayalım. Yolsuzluğu, bu hükümete darbe şalıyla örtmeyin. Örterseniz o şalla boğulursunuz" dedi.
'YALAN SÖYLEMEK KARAKTERİNİZ OLMUŞ'
HDP'yi Cizre olayları üzerinden eleştiren Yapıcıoğlu, "Cizre'deki halkı sokağa dökenler hani siz diyordunuz ya 'Biz halkı özgürleştirceğiz ve biz özgürlüklerin önünü açıyoruz' bakın dikkatli olun, uyanık olun. Kimin ekmeğine yağ sürdüğünüzü görün. O vahşeti sergileyip, tehdit sözleri savuruyorsunuz. Bununla şimdi olağan üstü halin, yarın da askeri bir darbenin zeminini hazırlıyorsunuz. Bunu bilerek yapıyorsanız o ayrı. Bu milleti kandırmaktan vazgeçin. Bu milletin evladını bir birine öldürtmeyin. Bir birine düşürmeyin. HÜDAPAR'ın devletin, hükümetin sopalığını yaptığını veya derin işler peşinde olduğunu söylüyorsunuz. Bu sözleri kendinize yakıştırıyormusunuz. Yalan söylemek kararkteriniz olmuş. Pes diyorum. Hakikaten söyleyecek laf bulamıyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hala bir siyasi partinin lideri gibi konuştuğunu belirten Yapıcıoğlu, bunu doğru bulmadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanının bir partiye destek istemesinin o makama yakışmadığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Parti ismi anmıyor olabilir. Ama konuşmasına bakılırsa yedi yaşındaki çocuğa sorarsanız bilir. Kimse bunu yutmayacaktır" dedi.
Daha sonra yapılan ve tek listeyle gidilen seçimde Celal Gül başkanlığa seçildi.

FOTOĞRAFLI