Emre BAYLAN/ ANTALYA, () - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ak Parti’nin artık eski Türkiye’nin temsilcisi olduğunu belirterek, "Söylediğiniz tek yeni şey 'Başkanlık sistemini getireceğim’ olacak. Bunun için 200 sayfa beyanname yazacaksınız. Yazıktır" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Antalya il örgütünün Konyaaltı sahilinde 5 yıldızlı bir otelde düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Konuşması öncesi Yüksekdağ, HDP’nin Antalya milletvekili adaylarıyla sahneye çıktı, partilileri selamladı.
Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de Kürt olmanın, Alevi olmanın, kadın olmanın ‘suç’ olarak görüldüğünü söyledi. Yüksekdağ, "Artık görüyorlar ki suçlu diye yaftalananlar bu memleketin yeni gücüdür. Türkiye’yi suçluların gücü yeniden inşa edecek. Kral çıplak dedik demeye de devam edeceğiz” dedi.
Siyasetin suçlu ilan edip siyasal iktidarın alanına sokulmayanların HDP’de bir araya geldiğini söyleyen Yüksekdağ, "Egemen düzenin bütün ötekileri birleşti ve yeni bir parti kurdu. Bu yeni partinin önünde suçlular düzeni ve bu suçları işleyenler asla ve asla duramayacak. HDP, yani bizlerin gücü bir araya geldiği ilk günden itibaren kimyaları bozuldu. Yeni bir denge kuramıyorlar” ifadelerini kullandı. 
Artık Ak Parti’nin eskiyi temsil ettiğini savunan Yüksekdağ, iktidar partisinin açıkladığı seçim beyannamesinde ‘başkanlık sistemi’ haricinde yeri hiçbir şey olmadığını söyleyip şöyle devam etti: "200 sayfa seçim beyannamesi yazmışlar, tek ‘Başkanlık sistemi olsun’ demek için. Söylediğiniz tek yeni şey ‘Başkanlık sistemini getireceğim’ olacak, bunun için 200 sayfa beyanname yazacaksınız. Yazıktır. Bu yeniliği, yenilik adı altında saldırıyı Türkiye toplumu yutmaz." 
Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarının sonucunda Türkiye’nin hala temel hak ve özgürlükler sorunu yaşadığını, hala Kürt sorununun gündemde olduğunu savunan Yüksekdağ, “Çözümü, gerçek anlamda bu sorunu ortadan kaldıracak tek bir adım atmadılar. Çözümü süründürme gayreti içindeler” iddiasında bulundu.
Antalya’nın Serik ilçesinde partisinin ilçe binasına yönelik saldırı girişimini de değerlendiren Yüksekdağ, ilçede bir provokasyonun doğrudan mülki amirler ve kolluk kuvvetleri tarafından ‘tezgahlandığını’ söyledi. Antalya Valisi’nin olaylarla ilgili olağanüstü bir durum olmadığını bildirdiğini aktaran Yüksekdağ, Serik’te HDP seçmeninin linç ve sürgün tehdidiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Yüksekdağ, "Serik’ten halkımızı bizim seçmen tabanımızı kovacaklar mı? Ben soruyorum, siz kim oluyorsunuz? Sizin kovduğunuz, sürdüğünüz, evini yaktığınız Kürtler bugün Türkiye’nin dört bir yanındalar ve bu memleketin sizin kadar sahibidir. Kimi kimin yurdundan kovuyorsunuz? Bu toprakları çapulcuya, faşist ırkçı zihniyete bırakmaya niyetimiz yok. Uyarıyorum, ikinci defa daha düşünün. Ağrı’da haliniz ortada. Provokasyon elinizde patladı, Serik’te de patlayacak. Bunu çok iyi bilsinler" dedi.
Ağrı’da sergilenmek istenen provokasyona izin vermediklerini söyleyen, aynı olgunluk ve soğukkanlılıkla hiçbir provokasyona alan açmayacaklarını belirten Figen Yüksekdağ, "Askere de sahip çıkacağız, dağlarda katletmeye çalıştığınız gerillaya da sahip çıkacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI