HDP Şırnak Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak, Bingöl'de 2 polisin şehit edilip ardından 4 kişinin öldürülmesi olayını değerlendirirken, "Yani bunların tümünü bir arada değerlendirdiğimizde şunu söyleyebiliyoruz; Biz bu filmi daha önce görmüştük. Biz bu filmi tam da bu coğrafyada, Bingöl-Genç-Lice üçgeni ve Diyarbakır alanında ve bölgesinde defalarca gördük. Burada karanlık eller hiçbir zaman eksik olmadı" dedi.
HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile birlikte geldiği Bingöl'de 9 Ekim gecesi PKK'lıların düzenlediği Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıyı ve sonrasında kaçan 4 PKK'lının öldürülmesi olayını değerlendirdi.
DBP il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Irmak, "Yani bunların tümünü bir arada değerlendirdiğimizde şunu söyleyebiliyoruz; Biz bu filmi daha önce görmüştük. Biz bu filmi tamda bu coğrafyada, Bingöl-Genç-Lice üçgeni ve Diyarbakır alanında ve bölgesinde defalarca gördük. Burada karanlık eller hiçbir zaman eksik olmadı" dedi.
Irmak, hiç kimsenin bu olay üzerinden bir başka kesimi, bir başka grubu veya insanları suçlamaya kalkışmaması gerektiğini belirtieek, emarelerden iki ayrı olayın yaşandığını ve bunun bilinçli bir şekilde birleştirildiğini ileri sürdü. Irmak, "Bir suikast işleniyor. Avukat arkadaşlarla görüştük, polisin verdiği ifadeler üzerinden 15 saniyede profesyonelce işlenen bir cinayet var. Hemen ardından bir anons yapılıyor ve ardında da 4 insanın infazı söz konusu oluyor. Bu cinayet tasarlandı.Bu cinayetle birlikte bu infazda tasarlandı.Bu infazın ülkenin gündemine sokulması, ülke gündeminin değiştirilmesi, alınan yolun, alınan mesafenin, müzakere sürecinin kısaltılması veya engellenmesi amaçlandı. Kirli insanlar puslu havaları sever ve bu puslu havalarda böyle bir cinayet cereyan etti. Ama ne yazık ki Hükümet aynı sorumlulukla yaklaşmıyor. İşte bu olay üzerinden ve yaşanan olaylar üzerinden olumlu sonuçlar çıkarılacağına, nerdeyse yeni infaz yasaları çıkarılıyor. Neredeyse yargısız infaza varabilecek yetkilerle donatılıyor" diye konuştu.
HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise Bingöl gibi aslında şahsen herkesin bir birini tanıdığı, bir birinin akrabası olduğu bir yerde akşam saatlerinde bir Emniyet Müdürü ve diğerlerine bir suikast gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Orada polis müdahale etmiyor. Orada koruma yok, hiçbir şey yok, Mobese yok, hiç bir şey yok, olaydan bir buçuk saat sonra Genç’te 4 kişi araç içerisinde infaz ediliyor. Sonrasında gidiyorlar partili gençleri, partiye üye olanları, seçimde çalışanları hepimizin tanıdığı insanları gözaltına alıyorlar. Failleri diye 'failleri öldürdük' diye Başbakan en üst düzeyde açıklama yapıyor. Cezalandırıldılar diye, arkasından bu gözaltılar yapılıyor ve şimdi gelinen durumda başka bir senaryo gündeme geliyor. Niye çünkü o araç içerisinde infaz edilen insanların bu olayın failleri olmadığı resmi olarak ispatlanmış durumda. Balistik incelemeleriyle olay yerine mesafeleriyle daha birçok maddi delille aslında o insanların yargısız bir şekilde infaz edildiği ortaya çıktığı için bu sefer yeni bir oyun devreye giriyor" dedi.
Beştaş, olayın aslında söylenildiği kadar karanlık olmadığını, emniyetin istemesi durumunda bu olayın faillerini ortaya çıkarabileceklerini ifade ederek, "O kadar zor bir şey değil. Bildiğiniz üzere Bahtiyar Aydın olayı ya da Mete Sayar olayı ya da Ali Gaffar Okkan olayından 20 yıl sonra hala yeni davalar açıldı. Ve olayın nasıl devlet içi örgütlenmeler, kontrgerila faaliyetleriyle farklı ilişkilerle yapıldığı ortaya çıktı. Fakat, biz bu olayın bu şekilde 10 yıl 20 yıl yıllarca ötelenmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI