HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili adayları, MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret etti. 

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, HDP Milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı, Önder Fidanboy'u makamında kabul etti. Bu sabah yapılan ziyarette Başkan Karaçanta, HDP heyetine çay ve çikolata ikramında bulunuldu. Başkan Karaçanta makam koltuğu yerine HDP birinci sıra milletvekili adayı Ayhan Bilgen’le karşılıklı oturdu. 

Ziyarette HDP adayı Ayhan Bilgen "Seçimlerin barış içerisinde, kardeşçe, birbirimizi karalamadan geçmesini arzuluyoruz. Seçimlerin halk oyunun, iradesinin özgürce yansıyabileceği bir ortamda geçmesini temenni ediyoruz. Bu dileklerle sizinle hem de selamlamak için buradayız. Kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz aynı şehirde birlikte bütün toplum kesimlerinin arasında bir sorun olmadığını, barış içerisinde yaşabilecek bir kültürel birikime, geçmişe sahip olduklarını düşünüyoruz. Yeter ki bunu provoke edip, çatışarak, gerilimle buradan bir şeyler elde etme çabası güdenler olmasın" dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, “Ben teşekkür ederim. Sizleri burada ağırlamaktan ne kadar mutluluk duyduğumu anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz yerel seçimlerde meclis üyeliğine seçilen arkadaşlarınızla 1 yıldır beraber çalışıyoruz. Yerel seçimler barış, sükunet ve güzellikler içerisinde oldu. Genel seçiminde de aynı hava içerisinde geçeceğine olan inancım tamdır. Milletvekili adayları gençleri zaman zaman karşılarına alıp konuşmaları lazım. ‘Arkadaşlar akıllı olacakınız’ gibi nasihatlerde bulunmaları gerek. Bunlar sükunet içerisinde olmalı, bizler hep öyle yaptık. Sıkıntı, provokatörlerin bu zamanlarda iş başında olmaları" diye konuştu.