MERSİN, () - HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Cumhurbaşkanı'nın sinir sisteminin alt- üst olduğunu, hatta psikolojik dengesinin dahi bozulmaya yüz tuttuğunu görüyorum" dedi.
Dengir Mir Mehmet Fırat, seçim çalışmaları kapsamında Mersin Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile Van'ın yöresel lezzetlerinin sunulduğu bir restoranda bir araya geldi.
Ziyaret sırasında konuşan Fırat, 42 yıldır siyasetin içinde olduğunu, 3 dönem milletvekilliği yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aynı partideyken genel başkan yardımcılığı yaptığı için çok iyi tanıdığını kaydederek şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı'nın sinir seviyesi hangi noktaya gelmiş ise anlıyoruz ki biz o noktaya kadar Türkiye'de barajı aşma durumundayız. Ama son gelişmelere baktığımızda sinir sisteminin alt- üst olduğunu, hatta psikolojik dengesinin dahi bozulmaya yüz tuttuğunu görüyorum. Fakat bir yandan da Türkiye'nin Cumhurbaşkanının böylesine bir psikoloji içinde olması beni üzer. Dediğim gibi ben kamuoyu yoklamalarını, onun içinde bulunduğu psikolojisi ile ölçüyorum. Bu da gösteriyor ki 8 Haziran sabahı hepimiz mutlu olacağız."
Fırat, "HDP barajın üstüne çıkarsa, bu anayasayı değiştirecek gücü bulamayacaklar. Ama HDP barajın altında kalırsa, Kürdistan coğrafyasındaki 70 milletvekili otomatik AK Parti'nin hanesine yazılacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI