HDP'nin Mersin Milletvekili adayı Mehmet Dengir Mir Fırat, iktidarın Kabe ve Kuran-ı Kerim üzerinden siyaset yaptığını söyledi.
Van'dan göç ederek Mezitli İlçesi'ne yerleşenlerin katıldığı halk toplantısında konuşan Mehmet Dengir Mir Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kuran-ı Kerim ve Kabe'yi siyasete alet ettiğini savundu. Fırat, Türkiye'nin batısında milliyetçilik, doğusunda din istismarcılığı yapıldığını dikkat çekerek, şöyle dedi:
"Dili üzerinde yasaklar olan bir halkı, Kürtçe bastırdığın Kuran ile aldatacaksın. Bütün bunlar günahtır, haramdır. Bunları kabul etmek mümkün değildir. Türkiye halkının birliğini ve beraberliğini gören AKP iktidarı, halkların önünü kesmek için, yine halkın içinden yetişmiş olan Selahattin Demirtaş gibi değerli bir siyasetçiyi yedirtmek için her türlü melanet ve şeytanlığı kullanıyor. Bu kirli politikalarına kutsalımız olan Kuran-ı Kerimi ve Kabe'yi alet etmekten bile çekinmiyorlar."
EZAN VE HUTBELER KÜRTÇE OKUNMALI
Fırat, bundan sonra hutbeler ve vaazları da Kürtçe okutulabileceğini savundu. Bunun yapılmaması dini siyasete alet ettikleri anlamına geldiğini kaydeden Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu; Kürt halkını saf ve aptal yerine koymakla eşdeğerdir. Eş Genel Başkanımız Sayın Demirtaş'ı kast ederek, 'Bunlar Kabe'nin yerini bilmez' diyor. Müslüman olarak bizler, Kabe'nin yerini onlardan çok daha iyi biliyoruz. Eğer kendilerinde bir noksanlık var ise -ki, bence var- gelsinler medreselerimizde, İslamiyet nedir, orada öğrensinler. Bu konuşmalarının aynısını batıda, Ankara'da, Balıkesir'de, İstanbul'da yapmıyorlar. Oralar da ise 'tek din, tek devlet, tek bayrak, tek millet' diyorlar. Türkiye'nin batısında milliyetçilik yapacaksın, doğusunda din istismarcılığı yapacaksın. Bunu kabul edebilmek mümkün değil."

FOTOĞRAFLI