HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Darbeler daha çok özgürlük ve demokrasiyle, cinsel suçlar ise kadınların özgürleşmesi ve çocukların güçlenmesiyle önlenebilir." dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yönetmelikle cinsel saldırı suçlularına, ilaçla ya da ilaçsız olarak cinsel dürtünün ve isteğin azalmasını veya yok edilmesini sağlayan tedaviler verilmesinin öngörüldüğünü, bu tedavilerin kişilerin iradesi dışında zorunlu olarak da yapılabileceğini anlatan Kerestecioğlu, "hadım" gibi ağır bir cezanın yönetmelikle düzenlenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Kerestecioğlu, "Neredeyse tüm cinsel saldırı suçlarında esas neden mağdura yönelik öfke, erkeklik güçlerinin üstünlüğünü gösterme, erkekliği ispatlama, hükmetme ve saldırganlık gibi duygu ve eylemlerdir. Cinsel taciz ve istismara zemin hazırlayan toplumsal rollerle ve erkek egemenliğiyle mücadele etmeden, kamu duyarlılığını artırmadan cinsel saldırıları önlemek mümkün değil." diye konuştu.

Kerestecioğlu, "Cinsel saldırı eylemleri kişilerin hormon ve libido seviyelerine bağlı olmadığından cinsel saldırı suçlularının hadım edilmeleri bu suçları engellemek için bir çözüm sunmuyor. Darbeler daha çok özgürlük ve demokrasiyle, cinsel suçlar ise kadınların özgürleşmesi ve çocukların güçlenmesiyle önlenebilir. OHAL de hadım da baskılayıcı, çözüm getirmeyen popülist politikalardır" dedi.