HDP Adana il örgütü, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, seçim propagandası sırasında kamunun olanaklarını kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HDP Adana il örgütü üyeleri ile Adana milletvekili adayları Tarihi Adliye binası önünde toplanarak 'Kamu olanaklarının AKP emrine verilmesine izin vermeyeceğiz' pankartı açarak sloganlar attı. Burada basın açıklaması yapan HDP Adana İl Eş Başkanı Meral Tatar, önümüzdeki pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı miting öncesi hukuk ihlallerinin yapıldığını öne sürerek, "Adana Devlet Hastanesi binasına ve Adana Sabancı Kültür Merkezi'nin bahçe korkulukları AKP pankartları ile kaplanmıştır. Kamu binalarının bu şekilde bir siyasi partinin propagandasında kullanılması mevzuata aykırıdır. Çukurova Kadın Doğam Hastanesi bünyesinde çalışan taşeron işçiler pazar günü yapılacak mitinge katılmaya zorlanmıştır. Bugün AKP il ve yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. HDP olarak AKP'nin etik değerlere ve hukuk kurallarına aykırı seçim kampanyası karşısında sessiz kalmayacağız"dedi.

'YAĞMA YOK BUNA İZİN VERMEYİZ'

HDP Adana Milletvekili adayı Rıdvan Turan ise, "Ülkenin dört bir yanında yaklaşan seçimler öncesi tüm kamu kaynakları adeta AKP'nin emrine tahsis edilmiş durumda. Kamu kaynakları herkesin ortak malıdır. Erdoğan bir siyasi parti lideri gibi seçim çalışması sürdürürken kullandığı kaynaklar kamunun kaynaklarıdır. Yağma yok buna izin vermeyiz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından HDP İl Örgütü avukatlarıyla birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.