BEYOĞLU-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ile birlikte Beyoğlu esnafını ziyaret etti. Tarlabaşı 360 Kentsel Dönüşüm projesi ile Taksim'e yapılan cami inşaatını da inceleyen Yazıcı, daha sonra Pera Taksi Durağı'nı ziyaret ederek taksici esnafının sorunlarını dinledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Beyoğlu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ile birlikte İstiklal Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Yazıcı, vatandaşlara getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Tarlabaşı 360 Kentsel Dönüşüm projesi ile Taksim'e yapılan cami inşaatını da inceleyen Yazıcı, çalışmalarla ilgili Başkan Demircan’dan bilgi aldı. Yazıcı daha sonra Pera Taksi Durağı'nı ziyaret ederek taksici esnafının sorunlarını dinledi.

REFERANDUMDA BEYOĞLU ESNAFI PERFORMANSI YÜKSEK BİR DURUM GÖSTERECEK

Türk insanın zeki ve sezgisinin güçlü olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Bu tür zamanlarda, sıkıntılarını dile getirir, sitem eder, biz de bunları dinleriz ciddiye alırız. Ama vatan için her hangi bir durum söz konusu olduğunda 'her şey teferruattır' der ve vatan için ne gerekiyorsa onu yapar. Beyoğlu'nda da bunu gördüm. Referandumda Beyoğlu esnafı performansı yüksek bir durum gösterecek. Sorun yok" diye konuştu.

MECLİS'İ FESİH İÇİN GEREKÇELERİN OLMASI LAZIM

Yazıcı, yeni anayasada Cumhurbaşkanına doğrudan Meclis'i fesih yetkisi verilmediğini de söyleyerek, “Cumhurbaşkanı Meclis'in yenileme yetkisi var ama elbette bunların gerekçesi olacak. Sanıyorlar ki, bir yetki varsa, adam 'sabah kalktım ve seçimleri yenileyeyim' diyecek. Böyle bir şey yok. Seçimleri yenilemenin bir siyasi riski var. O riski karşılayacak gerekçelerin olması lazım. O riski karşılayacak gerekçeleriniz yoksa siyasette, attığınız her adım geri teper. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Meclis seçimlerini gelişi güzel yenileyemez. Ve ikinci dönemde Meclis seçimlerinin yenilemesine karar verirse, tekrar aday olamaz. Dönemi bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

FESİH ÖLÜM, YENİLEME HAYATTIR

Mevcut anayasada ve getirilmek istenen yeni düzenlemede de Meclis'i fesih yetkisi bulunmadığını da aktaran Yazıcı, “Fesih ayrı bir şeydir, yenileme ise ayrı bir şeydir. Mevcut anayasada seçimleri yenilenmesi vardır. Biz 7 Haziran 2017 yılında Meclis'te tek başına hükümet kuracak sayıya hiç bir parti ulaşamadığı için anayasanın verdiği seçimleri yenileme yetkisi gereği yapıldı. Bakın fesih ile yenileme arasındaki fark şudur: ölüm ile hayat arasındaki farktır. Fesih ölümdür, yenileme hayattır.” şeklinde konuştu.