İKİ MİLLETVEKİLİNİN DURUMU

CHP Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı sonrası gazetecilyerin gündemi ilişxkin soruyarını yantıladı. CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Birgül Ayman Güler'in kınama istemiyle disipline sevk edilmesiyle ilgili konunun bugünkü MYK toplantısında görüşülmediğini belirten Haluk Koç, "Dün Parti Meclisinde konu tartışıldı ve gizli oylama yapıldı. Gizli oylamada tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca iki milletvekilinin kınama cezası talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevki kararlaştırıldı. Yüksek Disiplin Kuruluda parti içinde bir yargı organıdır. Kurultayla seçilir. Şuanda yargıya kendi içimizdeki yargıya, parti içi yargıya intikal etmiş bir konu üzerinde siyasi yorum yapmam yanlış olur. Orada hangi noktadan sevk edildiler kendilerine bildirimde bulunulacak. Savunmaları istenir. Yüksek Disiplin Kurulunda süreç geliştirilir, değerlendirilir, sonuçlandırılır" dedi.

"CHP'NİN BAHSEDİLEN YAPIYLA HİÇBİR İLİŞKİSİ YOKTUR"

Haluk Koç, "Neymiş Cumhuriyet Halk Partisi cemaatle işbirliği yaptı. Burada ben açıkça söyledim, Sayın Genel Başkanımızda birçok açıklamasında ifade ettiler. Paralel, dikdörtgen, üçgen, kare, beşgen tanımıyorum dedim, bilmiyorum dedim. O işi en iyi o yapıyı devlet içerisinde bugünkü durumuna getiren işbirlikçileri bilir dedim. Sayın Genel Başkanımız bunu defaten söyledi. Israrla böyle bir proje sanki CHP'yi bu hareketle beraber davranıyormuş gibi bir potanın içine, görüntünün içine çekmeye çalışıyorlar. Bunun gerçek olmadığını en yetkili kişiler ifade ediyor, siz ısrarla soruyorsunuz, yarın manşette yapabilirsiniz gazetenizde. Bir kere daha söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisinin bahsedilen yapıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi dün hukukun nasıl tarafsız bağımsız yargı eliyle uygulanmasını savunuyor ise bugün bir haksızlık varsa bugünkü mağdurlara karşıda yine aynı şekilde tarafsız bir yargının, bağımsız bir yargının, tarafsız bir hukuk sisteminin uygulanması gerektiğini savunan bir noktadadır" dedi.

"HERKESİN BAŞINI GÖMDÜĞÜ KUYUDAN ÇIKARTIP GERÇEKLE YÜZLEŞMESİ GEREKİR"

Haluk Koç, "İkinci nokta siz sormadınız ben söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Partisini HDP'yle işbirliği yapıyor tarzında sunma gayretleridir. Bunu da Partinin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcüsü ben ve diğer arkadaşlarım defaten böyle bir sürecin olmadığını, bunun ancak AKP'nin çizdiği senaryo içerisinde birlikte hareket ediyorlarmış ya da gelecekte böyle bir ittifak yapacaklarmış gibi sunma gayretinin belirli odaklardan pompalandığını ifade ettik. Sizde bilmiyorum yayın organınızın çizgisini. Bu konuda özellikle hani bu tür haberleri yapma konusunda özel bir ilginiz olduğunu tahmin ediyorum. Böyle bir şey yoktur. Partinin en yetkili ağızları ifade ediyor. HDP ve temsil ettiği süreçle koalisyon halinde olan, işbirliği halinde olan AKP'dir. Ortaklık masasını kuran AKP'dir. Kimsenin bilmediği bir sürecin siyasi şartlarını Türkiye'ye dayatma noktasında olan AKP'dir. Herkesin başını gömdüğü kuyudan çıkartıp gerçekle yüzleşmesi gerekir. Cumhuriyet Halk Partisi sizin istediğiniz çizgide olmayacaktır. Göstermek isteme gayretlerinize rağmen Cumhuriyet Halk Partisi kendi programı içerisinde, ilkeleri içerisinde tek başına Türkiye'deki bu kara faşist düzenin yaratıcılarına karşı demokrasi mücadelesini halkıyla beraber sokakta da, sandıkta da verecektir" diye konuştu.

"EĞER MÜCADELE EDEMEZSE HARAMIN DESTEKÇİSİ DURUMUNA DÜŞECEK"

Haluk Koç, "Başbakan demin söyledim şu kolsuz kahramandan bahsediyorsunuz. Başbakan yani Cumhuriyet Halk Partisine sataşarak kendi içinde bulunduğu zor durumu atlatmaya çalışıyor. Biz bunlara alışığız. Yeni İl Başkanımız Sayın Murat Karayalçın ve Parti Genel Merkezi Şişli Belediyesinde süregelen bir takım anlaşmazlık noktasında gereken takibi yapıyorlar. Günü geldiğinde bu konuda da değerlendirmesini, tavrını, uygulamasını yerine getirecektir. benim Sayın Başbakana naçizane tavsiyem hiç kolunu molunu kesmeye kalkmasın, dilini filanda kesmesin haram helal diye. Otursun kendi içinde bulunduğu zor durumdan nasıl çıkacak? Haramla nasıl mücadele edecek? Eğer mücadele edemezse haramın destekçisi durumuna düşecek. Onu hatırlaması lazım. Kendine çıkış yolu bulsun. Bu çıkış yolu Cumhuriyet Halk Partisine sataşarak olmaz, gerçekleşmez. Siyaseten yükü ağır, vebali ağır, sorumluluğu ağır.  Teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum. Bu arada yeni yıl, bir daha belki gelecek hafta bir kere daha MYK olur mu bilmiyorum 31 Aralık Çarşamba gününe geliyor. Ben yeni yılda umarım Başbakanın Edirne çarşısında söylediğini ben söyleyeyim. Helal siyasetçilerin elinde, hakkın yanında, milletin yanında olan dürüst insanlarla Türkiye önümüzdeki yıl siyaset olarak buluşur ve hep beraber bu karanlık dönemi bütün uygulamalarıyla beraber yargı karşısında da hesabını sorarak tarih içinde yolculuğuna devam eder. Yeni yılınızı bende şimdiden kutluyorum. Yaşanası demokrasi içerisinde, özgürlükler içerisinde kısıtlanmadan iyi bir yıl diliyorum hepinize" dedi.