ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda haftalık olağan toplandığını belirtti. Koç, yazılı açıklamasında ,"Birlik ve bütünlüğümüze yönelen, toplumsal barış ve güven ortamını tehdit eden terör saldırıları da toplantıda değerlendirilmiştir. Sivil yurttaşlarımıza ve kamu görevlilerine yönelen her türlü saldırı bir an önce son bulmalı, kamu düzeninin korunması için gereken önlemler ivedilikle alınmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Haluk Koç'un yazılı açıklaması şöyle; "CHP Merkez Yürütme Kurulu 29 Temmuz 2015 tarihinde saat 11.00'da Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda haftalık olağan toplantısını yapmıştır. Toplantıda ülkenin içine düştüğü iç ve dış güvenlik zafiyeti ile birlikte tırmanan çok yönlü ve çok boyutlu terör olayları bütün yönleriyle incelenmiştir. Suriye ve Irak'ta konuşlanan IŞİD terör örgütünün ülkemize ve bölgemizdeki diğer devletlere yönelttiği tehdit değerlendirilmiştir. Yurttaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan anayasal düzenimize ve devletimize yönelen bu tehdide karşı tam bir azim ve kararlılıkla, hiçbir müsamaha gösterilmeksizin mücadele edilmesi gerekmektedir. CHP, ilgili tüm kamu kurumlarının eşgüdüm halinde ve hiçbir zaafa yer bırakmaksızın görevlerini ifa etmesini beklemektedir."

"CHP BARIŞ ORTAMININ GELİŞTİRİLMESİ İÇİN GEREKEN TÜM FEDAKARLIĞI YAPMAYA KARARLIDIR"

"Birlik ve bütünlüğümüze yönelen, toplumsal barış ve güven ortamını tehdit eden terör saldırıları da toplantıda değerlendirilmiştir. Sivil yurttaşlarımıza ve kamu görevlilerine yönelen her türlü saldırı bir an önce son bulmalı, kamu düzeninin korunması için gereken önlemler ivedilikle alınmalıdır. Bu kapsamda toplumsal barış ortamını engelleyen, demokratik siyaset alanını kısıtlayan ve sivil siyasete yönelen her türlü müdahaleden vazgeçilmeli, toplumsal barışın sağlanması için yapılması gereken tüm düzenlemeler yapılmalıdır. CHP; demokrasinin geliştirilmesi, birlik ve bütünlüğümüzün korunması ve barış ortamının geliştirilmesi için gereken tüm fedakarlığı yapmaya kararlıdır."