Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in çözüm süreci ile ilgili olarak, "Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik" açıklamasına karşılık, "Hangi kırmızı çizgiler? Askeri birlikten bayrak indirilmesi, PKK’lıların yol kesmesi yeşil çizgi mi?” diye sordu. Halaçoğlu, Orgeneral Özel’in açıklamasıyla Türkiye gerçeğini itiraf ettiğini öne sürdü.
Yusuf Halaçoğlu, Genelkurmay Başkanı Özel’in, Çankaya Köşkü'nde verilen 30 Ağustos Resepsiyonu'nda çözüm sürecine ilişkin yaptığı, "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylendi, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz. Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik, gereğini de söyleriz" açıklamasını değerlendirdi.  Halaçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
"Genelkurmay Başkanı kırmızı çizgiler bahsediyor. Ama ülkede kırmızı çizgi denilen şeyin ne olduğunu tanımlamak gerekiyor. Askeri birlikten bayrak indirilmesi kırmızı çizgi olmuyor mu? Elinde silahla yol kesen, kimlik kontrolleri yapan güvenlik güçlerinin önünde böyle bir grup varken, sessiz kalınması yeşil çizgi mi oluyor? Ne oluyor? Yani ülkede her şey allak bullak olmuş Sayın Genelkurmay Başkanı çıkmış, bu kadar zaman geçtikten sonra kırmızı çizgiden bahsediyor. Kırmızı çizgi mi kaldı? Her taraf almış gitmiş başını."
İstanbul'a basılan IŞİD'in hücre evinde PKK bağlantısının çıktığını hatırlatan Yusuf Halaçoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
"Kırmızı çizgilerin üzerine kireç mi döküldü? Genelkurmay Başkanı 'MİT’ten bilgi istedim falan vermediler' diyor. Peki Genelkurmay Başkanlığı’nın gözleri görmüyor, kulakları duymuyor mu? Hiçbir şeyden haberdar olmayan silahlı kuvvetlerin komutanı, ülke ile ilgili önemli konulardan haberdar değilse bu vahim bir durum. Hükümet bu konuda ciddi önlem almalıdır. Neden Genelkurmay’a bilgi verilmiyor? Bu kamuoyuna açıklanmalıdır. Eğer hükümet Genelkurmay, yurt dışı savunmaya bakar diyorsa, hemen yanı başımızda Suriye’de bir takım hareketler söz konusu. IŞİD’in yaptıkları ortada. Musul konsolosluğumuz işgal edildi. 49 vatandaşımızdan haber yok. Bu nedenle Genelkurmay Başkanı açıklamalarıyla bir şeyi itiraf etti. Türkiye’nin dış politikasının olmadığını, ülkenin iyi yönetilmediğini teyidi anlamına geliyor. İtiraf niteliği taşıyan bu açıklama ile Türkiye gerçeği yansıtılıyor."
"DERNEK BAŞKANINA KIZIP, TÖRENE KATILMAMAK ÇOCUKÇA"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni adli yılın açılış törenine katılmamasını da eleştiren Halaçoğlu, "Yeni Cumhurbaşkanının bir dernek başkanına kızıp, açılışa gitmemesi çocukça bir davranıştan başka bir şey değildir. Eğer siz yargıda siyaset yaparsanız işte gelinen nokta bu olur. Ne yazık ki yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan iken yargıya her defasında müdahale etmiştir" diye konuştu.
25 ARALIK'A TAKİPSİZLİK VERİLMESİNE TEPKİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermesini de eleştiren Halaçoğlu, şöyle dedi:
"25 Aralık’a takipsizlik kararı verilmesi normal. Siz hem yargının bağımsız olması gerektiğini söyleyeceksiniz, hem de yargıya müdahale edeceksiniz. Paralel yargıyı ele geçirdi diyeceksiniz. Takipsizlik verilen konuda Başbakan iken ‘Benim kriptolu telefonu mu dahi dinlemişler’ demedi mi? Demek ki dinlemeler her ne kadar hukuk dışı bir takım durumlar olsa da oradaki konuşmalar doğru. ‘Alo Fatih’ skandalında da itiraf etmedi mi şimdi ki Cumhurbaşkanı, Genel başkanımızın sözlerinin yer aldığı alt yazının bir televizyon kanalında kaldırılmasına yönelik talimat verdiğini. Şimdi gelinen bu noktada, bu örnekler de varken yanlış olduğunu nasıl kabul edeceğiz."

FOTOĞRAFLI