HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' etkinliği kapsamında Şanlıurfa’ya geldi. Kürt halkının özgürlüğünü arzuladıklarını ifade eden Burkay, en büyük isteklerinin ise Avrupa standartlarında demokrasi istediklerini söyledi.
Hak Par Genel Başkanı Kemal Burkay, öğleden sonra partisine ait seçim otobüsüyle Şanlıurfa'ya geldi. Parti olarak başlattıkları 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' etkinliği kapsamında geldiği kentte vatandaşlara broşür dağıtan Burkay, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde az sayıda partiliye hitap etti.
Kalabalığa önce Kürtçe hitap eden Burkay, bir haftadır yollarda olduklarını, tek isteklerinin özgürlük ve barış olduğunu ifade etti. Kürt sorununun çözümünü arzuladıklarını anlatan Burkay, şöyle konuştu:
"Biz bu ülkede demokrasinin her bakımdan yerleşmesini istiyoruz. Avrupa standartlarında bir demokrasiyi istiyoruz. Alevi meselesinin çözülmesini istiyoruz. Bu temel sorunlar çözüldüğü takdirde ülke rahatlayacaktır. Biz barışçıl, çatışma ve kavganın yanında olmayan bir partiyiz. Şu an 30 yılın sonunda silahlar susmuş durumdadır. Bu iyi bir gelişmedir ve bunun devam etmesini kan dökülmemesini istiyoruz. Bunun için herkesin çaba göstermesi lazımdır. Barış ancak özgürlükle kazanılır."
Hak-Par olarak seçimlere katılacaklarını da dile getiren Burkay, demokrasi ve özgürlük isteyenlerin partilerine destek olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

AL-ÖŞ  (HK/AAA)(FOTOĞRAFLI)