ANKARA, () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, Erenköy Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı bir antrepodan imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabı cinsi eşyaların eski ayakkabılarla değiştirildiğinin tespit edildiğini açıkladı. Konu ile ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamada "İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgisi dahilinde başlatılan soruşturma devam etmektedir. Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

"SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek "Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları doğrultusunda Erenköy Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı bir antrepodan, ilgili mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ve imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabı cinsi eşyaların eski ayakkabılarla değiştirildiği tespit edilmiş, konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgisi dahilinde başlatılan soruşturma devam etmektedir. Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır" açıklamasında bulundu.



"ŞÜPHELENİLEN ÜRÜNLERDEN NUMUNELER LABORATUVARA GÖNDERİLMİŞTİR"

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada ayakkabıların denetlenmesi için 81 ildeki Ticaret İl Müdürlüklerine gönderildiği belirtilerek şunlar kaydedildi: "Kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali dikkate alınarak, öncelikle söz konusu ürünlerin marka ve modelleri tespit edilmiş, elde edilen tüm bilgiler ve ürün görselleri 81 ildeki Ticaret İl Müdürlüklerimize denetlenmesi amacı ile gönderilmiştir. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekipleri ithalatçı firma merkezi ve satış noktalarında 26.11.2014 itibari ile denetimlere başlamıştır. Denetimlerde bulunan ve tehlikeli kimyasal içerdiğinden şüphelenilen ürünlerden numuneler alınmış ve akredite laboratuvara gönderilmiştir. Ayrıca güvensizlik şüphesi duyulan ürünler mühürlenerek satışa arzları durdurulmuştur. Laboratuvar sonuçları en geç 3 gün içinde alınacak ve güvensiz olduğu laboratuvar raporu ile belgelenen ürünlere ilişkin olarak 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanunda öngörülen toplatma, imha, ilan ve idari para cezası olmak üzere gerekli yaptırımlar uygulanacaktır"