Zeytinburnu eski Belediye Başkanı Adil Emecan'ın eşi Emine Gülizar Emecan, geçen seçimde 11. sıraya konulduğu İstanbul 3. bölgeden bu sefer 8. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Giresun,  camiasının sevilen ismi Zeytinburnu eski Belediye Başkanı ve Giresun Vakfı eski Başkanı Dr. Adil Emecan'ın eşi olan CHP Parti Meclisi üyesi Emine Gülizar Emecan İstanbul 3.bölge 8.sıra milletvekili adayı oldu.

Emine Gülizar Emecan 2015 milletvekili seçimlerinde İstanbul 3.bölgede yine aday olmuş 11.sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. CHP, 2015 milletvekili seçimlerinde bölgeden 9 milletvekili çıkarabilmiş ve Emecan,  parlamentoya girememişti.  Emecan'ın, 24 aralık milletvekili seçiminde CHP İstanbul 3.bölge listesinde 8.sırada adayı gösterilmesi kendisini olduğu gibi Giresun camiasını da umutlandırdı.

CHP'nin 2015 seçimlerinde aldığı oyu alması durumunda Emine Gülüzar Emecan'ın Milletvekilliği'ne kesin gözle bakılıyor. Ancak 1_2 puan düşmesi durumunda ise yine riskli bir noktada olduğu görülüyor.