AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı 7 Haziran'daki genel seçimleri öncesi 8 milletvekili adayını belirlemek için bugün temayül yoklaması yaptı. Bazı adaylar üyelerin gönlünü ve oyunu kazanmak için kalem, not defteri, bloknot, lokma, lokum, kahve, şeker dağıttı.

Balkonuk Center'da gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar komisyon başkanlığını üstlendi. Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ve İzmir milletvekili Nesrin Ulema da komisyon üyesi olarak görev yaptı. Temayül yoklamasında 73 milletvekili aday adayından 52'si yarıştı. Yeniden aday adayı olan milletvekilleri, eski milletvekilleri, eski il başkanları, adaylık için istifa eden belediye meclis üyeleri temayül yoklamasına katılmadı. Yaklaşık 2 bin 700 delege, 52 aday adayını sıralamak için uzun kuyruklar oluşturup, oy kullandı.

AK Parti'nin temayül yoklamasında birbirinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yoğun bir kulis çalışması yapan adaylar kendilerini tanıtan broşür ve kartvizitler dağıttı. Parti üyelerini kapıda karşılayıp, fotoğraf çektirdi. Bazı adayların üyelerin gönlünü ve oyunu kazanmak için kalem, not defteri, bloknot, lokma, lokum, kahve, şeker dağıtması dikkati çekti.

MKYK üyesi de olan Temayül Komisyon Başkanı Nusret Bayraktar, oy zarflarının çuvallara doldurulup, genel merkeze götürüleceğini ve oy sayımının genel merkezde yapılacağını açıkladı.

Bu arada AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları "Kadına Şiddete Hayır" kampanyası için, partililerden imza topladı.