BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURMADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2 dönem başkanlık yaptığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada  Başkan Nihat Çiftçi tarafından makam koltuğuna oturması teklifi yapılan Fakıbaba, ‘Orası benim değil’ diyerek bu teklifi reddetti.

2014’teki yerel seçimlerde koltuğunu eski Vali Celalettin Güvenç’e bıraktıktan sonra belediyeye uğramadığı öğrenilen bakan Fakıbaba 4 yıl sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak ziyaret ettiği belediyede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan olarak yükünün çok ağır olduğunu ifade eden Fakıbaba, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sadece Türkiye’yi değil, dünyayı ilgilendiren en önemli konulardan birisidir. İnsanın yaşaması için gıda çok önemlidir. Her 25 dakikada dünyada yaşayan insanların birisi açlık sınırının altına düşüyor. Bu da şu anlama geliyor; 10, 15 yıl sonra gıda, dünyanın en önemli konusu olacaktır. Şu anda 7 milyar ortalama nüfusumuz var, halen açlıktan ölen insanlar var. Bu nedenle yükümüz çok ağır" dedi.

'KURBAN FİYATLARI İÇİN BİRAZ BEKLEYECEĞİZ'

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıkların fiyatı konusunda kısa  açıklamada bulunan Bakan Fakıbaba, "Kurbanlıkların fiyatın ne olacağı konusunda bir şey söylemem mümkün değil. İşi rakamlarla ifade etmem ama Fakıbaba olarak, samimi bir şekilde Cumhurbaşkanımızın bana direktifi 'Herkesin mutlu olabileceği, üreticinin, tüketicinin, esnafın, kasabın, sanayicinin, üretenin herkesin dengeyi bulabileceğimiz bir sistem bulacaksın' dedi. Ben de 'Emrin olur' dedim ve arkadaşlarla birlikte onun için çalışıyoruz ama kurbanda fiyatlar 'Böyle olacak, şöyle olacak' demem bana göre doğru olmaz. Biraz beklemek lazım" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tamamlanan programının ardından özel görüşmeler için otele geçti.