MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Suriye'de bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan operasyon ile ilgili olarak, "Bize göre bu bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Fevkalade yanlış bir operasyon" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin il kongresine katılmak üzere karayolu ile Tokat'a geldi. Kentte özel bir otelde gerçekleşen kongre öncesi MHP'li Yalçın, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalçın, bir gazetecinin Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahlmiye tahliye edildiğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:
"Maalesef son dönemde hükümet gaf üstüne gaf, yanlış üstüne yanlış yapıyor. Dikkat ederseniz sabahtan itibaren Tayyip TV'ler ardı ardına bu operasyonun çok başarılı operasyon olduğu hususunda bir algı yönetimi gerçekleştiriyor.

Bize göre bu bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Yani hükümet oradaki tarihi bağlarımız olan bir toprak parçasını bırakıp terk etmek zorunda kalmıştır. Sebep ne olursa olsun, risk ne olursa olsun bu ülkenin silahlı kuvvetleri, bu ülkenin hükümetinin bu toprağı korumak gibi bir mecburiyeti vardır. Aklımıza bundan sonra her risk görüldüğünde, her sıkışıldığında hangi vatan toprağının sırada olduğu gerçeği geliyor. Bizi üzüntüye sevk ediyor. Fevkalade yanlış bir operasyon."