Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - LİBERAL Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, partisinin Eskişehir İl Başkanı Önder Artar'ın üniversitedeki işinden çıkarılmasına tepki gösterdi.

Eskişehir'e gelen LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçici işçi olarak çalışan LDP İl Başkanı Önder Artar'ın 6 aylık sözleşmesi dolmadan işten çıkarıldığını belirtti. Artar'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in bir süre önce büfe sahibi ve adamlarının saldırısına uğraması olayını kınadığını ve bu yüzden de işten çıkarıldığını belirten Tırpancı, şunları söyledi:

"Eskişehir İl Başkanımız Önder Artan'ın yapmış olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırıyı kınaması olayı bir insani duygudur, insani bir paylaşımdır. Aynı şekilde 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartı ile çekilmiş olduğu resmi sosyal paylaşım sitesinde paylaşarak kendi düşüncelerini yansıtmıştır insanlara. Fikir özgürlüğü olmayan bir yerde demokrasiden söz edilmesi mümkün değildir. Şuanda Türkiye'de yaşadığımız gibi. Bunun en büyük yanlışlarından bir tanesi maalesef bizim il başkanımıza uygulandı. Ama bu uygulamanın sadece bizim il başkanımız ile kalacağını tahmin etmiyorum. Gerçi Türkiye'deki bütün atamalar, iş yerleştirmeleri Ak Parti'nin emrinde olmadıktan sonra onun inisiyatifinde olmadıktan sonra yapmaları mümkün değil. İşin en ilginç ve en acı taraflarından bir tanesi de Önder Artan kardeşimizin yapmış olduğu paylaşımlardan sonra Eskişehir Ak Parti Gençlik Kollarının 'Bizim gençlerimiz işsiz dururken bu adam burada nasıl çalışıyor?' diye sosyal medyada paylaşımları var. Bu çok büyük bir yanlış. Yani bizden olmayana ekmek yok, bizden değilseniz, bize biat etmiyorsanız aç kalın düşüncesiyle yapılan bir harekettir bu. Bunu esefle kınıyorum."