Hakime TORUN/ ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de görev yapan yabancı büyükelçilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Ülkelerine gidecek olan büyükelçilere mülteci sorununu anlatması önerisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Şu anda dünyada en fazla mülteci Türkiye'de. Bir zalimden kendi halkına karşı kitlesel imha silahı kullanan bir zalimden ya da en acı katliamlarla DEAŞ benzeri bir terör örgütünden kaçıp gelenler kapımıza gelmişse, bizim kültürümüz der ki; 'kapını, gönlünü, sofranı açık tutacaksın.' Sizler de bunu kendi ülkenizde, başkentlerinizde anlatın" dedi. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de görev yapan yabancı büyükelçilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Türkiye'deki mülteci sayısına değinerek ülkelerine gidecek olan büyükelçilere mülteci sorununu anlatmaları önerisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Şu anda Türkiye'de 1 milyon 700 bine yakın mülteci var. Ama daha çarpıcı olan rakam 200 bine yakın mülteci bebek Türkiye'de dünyaya geldi. Özgür bir ülkede gözlerini açtılar. Kimsenin mülteci olmasını istemezdik. Şu anda dünyada en fazla mülteci Türkiye'de. Bir zalimden kendi halkına karşı kitlesel imha silahı kullanan bir zalimden ya da en acı katliamlarla DEAŞ benzeri bir terör örgütünden kaçıp gelenler kapımıza gelmişse, bizim kültürümüz der ki; 'kapını, gönlünü, sofranı açık tutacaksın.' Sizler de bunu kendi ülkenizde, başkentlerinizde anlatın" dedi.
BEDELİ NE OLURSA OLSUN KAPIMIZI MAZLUMLARA KAPATMAYACAĞIZ
Türkiye'nin mülktecilere destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin mültecilere yardımını görmeyip Türkiye'yi ağır bir ithamla suçlama cüretine yönelebiliyorlar. Nasıl propaganda yapılırsa yapılsın bizler hiçbir zaman kapımızı mazlumlara kapatmayacağız bedeli ne olursa olsun nasıl bir zorlulukla karşılaşırsak karşılaşalım bu onurlu desteği vermeye devam edeceğiz. Gelin empati yapalım" diye konuştu.