Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Ankara aday tanıtım toplantısında konuştu. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, beyanname açıkladı, baktılar uçuyorlar HDP daha da uçtu. Kılıçdaroğlu eğer dediklerini yapacak olsa, Türkiye'de 1 yılda 150 milyar lira ek bütçe yükü üstlenir. Ben cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu. Maliye Bakanımız da kabul etti. Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımız ve Melih Gökçek'e havale ediyoruz" dedi.

-2023'e giderken millileşme hamlesini bir adım öteye taşıyoruz.

-İlk sivil uçağımız 2019'da üretilecek 2021'de ilk test uçuşunu yapacağız.

-Türkiye'nin ilk milli muharip uçağının tasarım talimatını verdik. 2023’te ilk milli muharip uçağını göreceksiniz. Dün gece ilk bölgesel uçakla ilgili brifingi aldım. 2021'de test uçuşunu yapacak. Dünyada sivil ve askeri uçak üreten ülkeler arasına gireceğiz.

-Seçim sonrası adımını atacağımız ilk konu. Milli uzay ajansını kuracağız. Milli tankları üretiyoruz.

-Artık milli savunmada namerde muhtaç olan bir ülke olmayacağız.

-Kılıçdaroğlu, beyanname açıkladı baktılar uçuyorlar HDP daha da uçtu.

-Kılıçdaroğlu eğer dediklerini yapacak olsa, Türkiye'de 1 yılda 150 milyar lira ek bütçe yükü üstlenir.

-Son açıklanan seçim beyannameleri iki farklı zihniyet ortaya koyuyor. Yapmayacağımız şeyi yapmıyoruz. Vaat ettiğimiz şeyi de mutlaka yapıyoruz.

-Kılıçdaroğlu aslı yok yaylasından türküler söylüyor.

-Kampanyamızın temel sloganlarından biri bu yüzden tam da CHP ve HDP'ye cevap gibi. Onlar konuşur, Ak Parti yapar.

MALİYE BAKANIMIZIN SINAVINDAN GEÇSİN

-Ben Kılıçdaroğlu'na cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu. Maliye Bakanımız da kabul etti. Önce onun Maliye sınavından bir geçsin bakalım. Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımız ve Melih Gökçek'e havale ediyoruz.

-Bize eski Türkiye'den yüzde 10.8 bütçe açığı devretmişlerdi. Bu şu demek eğer Kılıçdaroğlu şu dediklerini yapsa bütçe açığı tekrar 10.8'e çıkıyor. Neden Kemal Derviş'le görüştü biliyor musunuz? Çünkü bu dediklerini yaparsa Türkiye tekrar IMF'ye muhtaç olacak.

-Bu ülkeyi IMF'ye teslim etmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu bütün dengeleri sarsan paket açıklıyor. Bu paket Türkiye'yi IMF'ye mecbur eder.

-Eğer Türkiye'de biz 1. parti olmazsa ben bu emaneti devrederim. Aynı şeyi Kılıçdaroğlu söyleyebilir mi? Söyleyemez. Nasıl ekonomide palavra atıyorlarsa siyasette de hiçbir zaman sözlerinde durmadılar.

-Özellikle ekonomi yazarlarına ve medyaya sesleniyorum. Emeklilere zam yaptığımızda, çalışan kadınlara haklar verdiğimizde, esnafımıza sıfır faiz kredi verdiğimizde, KOBİ'lere kredi verdiğimizde, bugün onları destekleyen medya, bütçe disiplini kayıp mı oluyor diye yaygara koparıyorlardı. Biz milim taviz vermeden, esnafımıza işçimize de KOBİ'lerimize de sahip çıktık. Biz bütçe disiplininden taviz vermeden işçimize de, emeklimize de, çiftçimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz.

-Şimdi Kılıçdaroğlu bütün bu dengeleri sarsan paket açıklıyor kendince. Ama aynı medya bu sefer vatandaşa dokunan vaatler diyor. Bu vaatler vatandaşa dokundu mu, vatandaşı yıkar bitirir ve IMF'ye mecbur eder. Biz iktidara geldiğimiz sözü 2002'de, şimdi söylüyoruz, bir daha bu ülkeyi ne IMF'ye mecbur edeceğiz, ne de darbelere vesayete terk edeceğiz.