MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi'nde bir askerin, çıkan kavgada 3 askeri tüfeğiyle vurarak şehit etmesi olayının ideolojik olmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi programlara katılmak üzere karayolu ile Ankara'dan Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapımı tamamlanan Ethem Sarılar camisinin açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz, aynı camide cuma namazını kıldı.

Bakan Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi sosyal tesisleri çıkışında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bir askerin çıkan kavgada 3 askeri silahla vurarak şehit etmesi ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz olayın kavga sonrası meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Doğubeyazıt'ta konuşlu 5'inci Hudut Alayı'nın 4'üncü Hudut Bölüğü, Fehmi Altınordu Hudut Karakolu'nda meydana gelen olayla ilgili alınan bilgilere, 4 personel de hudutta  3 katlı beton gözetleme kulesinde görevli. Bunlardan saldırıyı yapan piyade çavuş Ahmet Berk Girgin, bekar Antalya nüfusuna kayıtlı. Vefat eden piyade uzman çavuş Uğur Gülmez bekar Erzurumlu. Piyade onbaşı Muhammet Can bekar, Kırşehirli vefat etti. Piyade Akın Buluş, bekar Edirneli vefat etti. İkinci ara kat dinlenme için kullanılmakta. Olay esnasında anılan personeller dinlenme bölümünde bulunmaktaydı. İlk bilgilere göre, uzman çavuş Uğur Gülmez ile çavuş Ahmet Berk Girgin arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma kesinlikle ideolojik değil. Bunun üzerine uzman çavuş Gülmez tarafından çavuş Girgin'e ikazda bulunuldu.

Bu ikaz üzerine müdahaleye içerlenen çavuş Ahmet Berk Girgin, Uğur Gülmez'i hedef alarak kendisine ait silahıyla seri konumda ateş açtı ancak dar alanda diğer iki personelin de isabet alarak vefat ettikleri öğrenilmiştir. Saldırıyı yapan Ahmet Berk Girgin bölgede diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay hakkında 9'uncu Kolordu Savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri inceleme ekibiyle adli ve idari tahkilata başlatılmıştır."