HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya yönelik hava harekatında ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın yaralandığı şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Demirtaş, " Doğru da olamaz. Çünkü abim Kandil’de değil. Direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumuyla ilgili bir bilgim yok. IŞİD'e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD'e karşı halkı için direniyor. Böyle bir barbarlık içinde ölebilir, yaralanabilir de… Böyle bir durumda boyun bükecek halimiz yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partileri hakkında kapatma hazırlığı yapıldığını iddia etti ve ''Aldığım duyum şu; Cumhurbaşkanı'nın danışanı yapılan Kuzu, parti kapatma hazırlığı yapıyor şu an. Bu yılın sonuna yetiştirmek mümkünse...'' dedi. Anadolu Ajansı dün duyurduğu haberinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda Demirtaş'ın abisinin de yaralandığını belirtmişti. Bu iddia Demirtaş'a soruldu. Demirtaş, soruya ''Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Çünkü abim Kandil’de değil. IŞİD’e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD’e karşı halkı için direniyor'' yanıtını verdi.

Demirtaş'ın sözlerinden önemli satırbaşları şöyle;

Seçim sonrasında Türkiye, partimizin yüzde 13’lük başarısıyla birlikte geleceğe dair bir heyecana kapılmışken son günlerde iktidarını kaybetmiş olmasına rağmen, iktidardan devrilmiş olmasına rağmen bir Saray darbesiyle hükümete el koymuş bir iktidar anlayışının dayattığı bir politika ile bu mutluluğa gölge düşmüştür.

Binbir engellere rağmen devletin bütün olanaklarını sınırsızca kullanan bir iktidara rağmen biz yüzde 13 aldık.

SANDIĞA İNANMADILAR

“Barajı aşamazsanız mızmızlık yapmak yok” diyorlardı. ''HDP'nin niyeti ülkeyi kaosa sürüklemek'' dediler. Seçim geldi geldi. Görüldü ki Türkiye toplumu bunların sözlerine kanmıyor. Seçimde ispatlandı. 'HDP kaos çıkaracaklar' diyenler HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa sürüklediler. Kimse gerekçeyi başka yerde aramasın. Ülkede savaş hazırlığı yapıyorlar, sandığa hiç inanmadılar sadece AKP çıkarsa sandığa inanır bunlar. Bizler yüzde 13’lük iradeyi asla bunlara ezdirmeyeceğiz.

SEÇİM OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Seçim olmamış gibi davranmalarına izin vermeyeceğiz. Tek parti gibi davranarak meşrutiyetimizi sorgulamak istiyorlar. Parti meclisimizin bugün yapacağı konuşmalar, tartışmalar AKP’nin savaş çağrısına izin vermemek için olacaktır. AKP kaybettikten sonra savaşı seçim kazanmak için kullanıyor. Yıllarca çözüm sürecini çürümeye terk ettiler, istemedikleri zaman görüşmeleri kestiler, seçimde kaybedince savaşı devreye soktular.

BU VATAN HEPİMİZİN

Bu vatan hepimizin. Kardeş halklarıyız. Değişik mezheplerden oluşan insanlarız. 1071’de de bunları yaptık.

ŞU ANDA VATAN SAVUNMASI YOK, SARAY SAVUNMASI VAR

Şu anda da bir vatan savunması yok, Saray savunması var, iktidar savunması var. Ülkemiz tehdit altında değil. IŞİD gibi bir barbar örgüt AKP için bir tehdit değil. 31 gencimizi katlediklerinde IŞİD’E operasyon yapmadı.
Cumhurbaşkanı gezisini kesmedi. Herkes onu taziye için aradı ama o bir aileyi aramadı. IŞİD onlar için bir tehdit değil çünkü. Tatlı tatlı kardeş kardeş alışveriş yapabilecekleri bir örgüttü. Musul’da Türk rehineler kurtarıldıklarından sonra müzakere yaptık, ne aldık ne verdik demiştir. Müzakere yaptık demiştir Erdoğan. Kürt sorunu için müzakere yok diyor. Darbeyle ülkeye el koymuş durumda.

GERİ ADIM ATMAMIZI BEKLEMEN HAYALDİR

Erdoğan’a hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede bir Belediye Başkanı vardı bir şiir okudu diye içeri attılar. Geri adım atmadı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldu. Hikayenin gerisi hazindir anlatmayayım. O kişinin adı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’dır. Sen o küçük baskılar karşısında geri adım atmadıysan bizim gibi bir direniş hareketinden geri adım atmamızı beklemen hayaldir.

HİÇBİRİNİN ÇOCUĞU ASKERLİK YAPMADI

Bunların hiçbirinin çocuğu askerlik yapmadı, hepsi çürük aldı. Bu savaş bizim savaşımız değil
Saray için evlatlarımızın ölmesine layık değiliz diyeceğiz, ev ev köy köy gezeceğiz. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Bunların bakmayın bağırıp çağırmasına. Kendine aslanım diyenler kediye dönecek

HDP DAHA DA GÜÇLENECEK

HDP her gün daha da güçlenecek. Barışın kıymetini yeter ki anlatabilelim. Bunu savaş oyunu oyunu olarak tezgahlanıyor
Yaptıkları her suçun günahını HDP’ye çıkarmak için planları var

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

Peşimize tuttukları ajanları, paralı gazetecileri, sözde milliyetçileri ile birlikte sözde kampanya yürütüyorlar. Seçimden korkuyor değiliz, erken seçime hazırız
Barışa uzanmak yerine savaşı tercih eden anlayışı sandıkta bu sefer kalkamayacak şekilde gömeceğiz inşallah

SAYIN DAVUTOĞLU 1990'LI YILLARI HİÇ Mİ AKLINA GETİRMEDİN

Sayın AHMET DAVUTOĞLU kalın kalın kitaplar yazmış profesörsün. 1990’lı yılları hiç mi aklına getirmedin
Sen yaşamadın tabii ki, sen o yıllarda yurtdışında lay lay lom yapıyordun
Bir ara Tansu hanım neler yaptınız de bakalım ne diyecek?

ONLAR IŞİD'E KARŞI SAVAŞAN KAHRAMANLAR

Dün 13 cenazeyi 50 derece sıcağın altında bekletiyorsun. Onlar IŞİD’e karşı savaşan kahramanlardır
Cenazeye işkence yapıyorsun. 1990’lardaki gibi işkenceler yapıyorlar

Bunun huzur operasyonu olduğunu anlatmaya çalışıyorlar. Yaptıkları en pis işlere en kutsal isimleri takmak bunların geleneğinde var
Halkımıza ne söylediysek arkasında durduğumuz için bu saldırılara maruz kalıyoruz

PARTİ KAPATMA HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Aldığım duyum şu; Cumhurbaşkanı'nın danışanı yapılan Kuzu, parti kapatma hazırlığı yapıyor şu an... Bu yılın sonuna yetiştirmek mümkünse
Partiyi büyümeden AKP’nin önünü kesecek pozisyona gelmemesi..