TBMM'nin halen Meclis'te fezlekeleri olan vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırma kararı alması halinde, Davutoğlu dışındaki tüm Parti liderleri sıkıntıya düşecek.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sorusu üzerine, CHP, MHP ve HDP genel başkanlarının halen TBMM’de bekleyen dosya sayılarını açıkladı. Kahraman’ın verdiği rakamlara göre, “rekor” HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a ait. Demirtaş’ı fezleke sayısı açısından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu izliyor.

TBMM Başkanı’nın verdiği resmi bilgiye göre, liderlerin bekleyen fezleke sayıları şöyle;

* CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu- 41 dosya

* HDP eş Başkanı Figen Yüksekdağ- 15 dosya

* HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş- 75 dosya

* MHP Lideri Devlet Bahçeli- 10 dosya.

ERDOĞAN’IN ÜÇ DOSYASI BAŞBAKANLIĞA İADE EDİLMİŞ

Kahraman, Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanı olmadan önce İstanbul Milletvekili ve Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da 3 fezleke bulunduğunu, bu dosyaların Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakanlığa iade edildiğini de açıkladı.

Kahraman yanıtında şöyle dedi;

“24. yasama döneminde İstanbul Milletvekili olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ait 3 adet yasama dokunulmazlığı dosyası, Yüksek Seçim Kurulu tarafından Cumhrubaşkanı seçiminin kesin sonucunun Resmi Gazete’de yayınlanmasına müteakip Başbakanlığa iade edilmiştir.”

TBMM BAŞKANLIK DİVANI’NIN DA DOSYA SAYILARI KABARIK


Kahraman, halen TBMM Başkanlık divanında dokunulmazlık dosyası olanlar hakkında da bilgi verdi. Divan’da en çok dokunulmazlık dosyası olan isim, HDP’li TBMM Başkan vekili Pervin Buldan. Başkanlık Divanı’nın dokunulmazlık dosya sayısı şöyle;

* CHP’li TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi- 1 dosya

* HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan- 48 dosya

* HDP’li TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya önder- 9 dosya

* MHP’li TBMM idare Amiri Seyfettin Yılmaz- 2 dosya

* CHP’li katip üye Elif Doğan Türkmen- 1 dosya

* CHP’li katip üye Ali Haydar Hakverdi- 1 dosya

* CHP’li katip üye Emre Köprülü- 2 dosya