CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından 17 ve 25 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla adliye önüne kırmızı karanfillerden oluşan siyah çelenk bırakıldı.
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve beraberindeki partililer, 17 ve 25 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi. Partililer, adliye önüne üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı ve kırmızı karanfillerden oluşan siyah çelenk bıraktı.
CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, yapılan operasyonlarla dünya tarihinde görülmemiş bir yolsuzluğa şahit olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bütün dünya kamuoyu önünde ayakkabı kutularındaki paralarla, bakan çocuklarının evlerinden çıkan para kasaları, para sayma makineleri, aksi kanıtlanmayan konuşma kayıtları ile bir devletin hükümet eli ile nasıl soyulduğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmiştir. Bu kararla AKP hükümetinin kasalarda sıfırlayamadığı paraları adaleti aracı kullanarak sıfırlama yolunu seçtiği açıkça görülmektedir. Aslında bu karar adaleti sıfırlama çabalarının göstergesidir. Deri koksa tuzlanır, tuz kokarsa ne yapılır? Adalet bu ülkenin tuzudur. Kokutmaya kimsenin hakkı yoktur. Toplumun adalete olan güvenini sarsan bu karar hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Bu kararla yapılacak yeni yolsuzlukların önü açılmış ve yolsuzluk yapanlar cesaretlendirilmiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar çürümüş AKP iktidarını aklayamayacaklar. Çünkü bu yolsuzluklarla AKP kamuoyu vicdanında mahkum olmuştur ve bu yolsuzluklar altında kalmıştır."

FOTOĞRAFLI