Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya kent merkezi ve Ereğli İlçesi'nde düzenlenen toplu açılış törenlerinin ardından Karaman'a geçti. Kent Meydanı'nında düzenlenen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, halka hitap ettiği sırada bir kişiyle işaret diliyle konuştu. 


Bugüne kadar kurulan tuzakları sabırla, milletin basiretiyle aştıklarını ifade eden Erdoğan, "Bir söz vardır, 'su uyur, düşman uyumaz' 12 yıl boyunca Türkiye'yi büyütmenin mücadelesini verirken, birileri sürekli Türkiye'yi durdurmanın, Türkiye'yi içine kapatmanın mücadelesini verdi. Türkiye her alanda büyük başarılarını kucaklarken, birileri Türkiye'yi büyük hedeflerinden uzaklaştırmak için kumpaslar kurdu, tuzaklar kurdu. Bütün oyunları alt üst ettik. Milli iradaye tuzak kuranlar 30 Mart'ta milletten gereken cevabı aldılar. 30 Mart'ta kaybeden, kendi hesabını yapmadan şimdi başka kirli oyunlara girdiler"dedi.

ERDOĞAN: MİLLETİM KENDİ BAŞKANINI SEÇECEK

10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye'de tekrar huzuru bozmak ve tekrar huzura kast etmek istiyenler var. Bunlara aldanmayın. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanımızı, halkın oylarıyla seçeceğiz. Bu bir ilktir, artık parlamentoda bazı dönen oyunlara milletim sandıklarda gereken cevabı verecek. Milletim kendi başkanını seçecek. Kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bundan rahatsız olanlar var. 'Başbakan kendi başkanını seçecek' diyorlar. Cumhurbaşkanı ne demek? Cumhur, halk demek. Başkan da onun başkanıdır. Ama bunu bilemiyecek kadar cahillerin elinde kaldık. Kim bu? Yavru muhalefetin başkanı. Anlamaz. Öbürü de zaten CHP'nin genel müdürü o da anlamaz. Ben CHP'ye MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum gelin bu oyunu 10 Ağustos'ta bozalım diyorum. Çünkü 10 Ağustos'ta millet kendi cumhurbaşkanını kendi seçecek. Geçmişte olduğu gibi kausların yaşandığı, krizlerin, gerilimlerin yaşandığı bir ortamda değil. Güle oynaya , demokratik bir kültür ve olgunluk içinde yeni cumhurbaşkanını seçeceğiz. Huzuru bozmak, istikrarı bozmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Biz bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafı olmayacağız. Huzuru bozanlara, asla izin vermeyeceğiz."

(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)