Ümit KOZAN - Fırat KESKİNKILIÇ - Murat VAROL - Hakime TORUN - Bahar DEMİREL / ANKARA,() - CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne; ""Aziz Atatürk, vefatınızın ardından Cumhurbaşkanı makamı ile cumhur arasındaki irtibat maalesef zayıfladı" dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen mazbata teslimi ve yemin töreninin ardından Anıtkabir'e gitti. Erdoğan'ı Anıtkabir'de Ankara Valisi, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından karşılandı.
Erdoğan, Anıtkabir’de Aslanlı Yolda yürümesinin ardından mozoleye çelenk koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından, Misak-ı Milli Kulesine geçerek Özel Defter'i imzaladı. 
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Türkiye'nin küllerinden doğduğu yeni türkiye'nin inşa ve imar sürecinin güç kazandığı bir gündür" diye yazdı. 
"VEFATINIZIN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI MAKAMI İLE CUMHUR ARASINDAKİ İRTİBAT MAALESEF ZAYIFLADI"
Cumhurbaşkanının halk tarafından ilk kez seçildiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı, halkın doğrudan oyları ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak bugün vazifemizi devir alıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı iken 10 Kasım 1938'de, vefatınızın ardından Cumhurbaşkanı makamı ile cumhur arasındaki irtibat maalesef zayıfladı. Cumhur ile başkanı arasına mesafeler girdi. 2007'de yaptığımız bir Anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesini temin ettik. 10 Ağustos'ta bu büyük değişiklik hayata girdi. Bugün halkın oyları ile doğrudan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı görevine başlarken aslında bir kez daha cumhur ve başkanının devlet ile milletin muhabbet ile kucaklaşmasına vesile olduğuna inanıyorum" ifadelerine yer verdi. 
"TÜRKİYE'NİN KÜLLERİNDEN DOĞDUĞU YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞA VE İMAR SÜRECİNİN GÜÇ KAZANDIĞI BİR GÜNDÜR" 
Bugünün Türkiye'nin küllerinden doğduğu, yeni Türkiye'nin inşa ve imar sürecinin güç kazandığı bir gün olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz ve tüm silah arkadaşlarınız İstiklal Savaşı'nın ardından, istikbal mücadelesini başlatmış. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için büyük gayretler göstermiştiniz. Sizin başlattığınız bu mücadele 10 Ağustos tarihinde cumhurbaşkanının da halk tarafından seçilmesi ile yeni bir zaferi tecrübe etmiş olduk. Halk oyları ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanının göreve başladığı bugün Türkiye'nin küllerinden doğduğu, yeni Türkiye'nin inşa ve imar sürecinin güç kazandığı bir gündür. Hiç kuşkunuz olmasın ki bugün, 23 Nisan 1920'de ilk adımlarını attığınız büyük Türkiye ruhunun, özünün, hayal ve ideallerinin verildiği gündür" diye konuştu. 
"HAKİMİYET-İ MİLLİYE'YE HER ZAMANKİNDEN ÇOK DAHA FAZLA GÜÇ KAZANDIRMIŞTIR"
Hakimiyet-i Milliye'nin her zamankinden çok daha fazla güç kazandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bugün kadim medeniyet kaynakları ile tekrar kucaklaşmış, özüyle ve ruhu ile tekrar buluşmuştur. Hakimiyet-i Milliye'ye her zamankinden çok daha fazla güç kazandırmıştır. Vazifeye başladığım bugünde, ülkemiz, vatanımız, devletimiz, milletimiz ve bayrağımız için en önemlisi de aziz milletimiz için her zamankinden daha çok çalışacağıma dair milletimize söz veriyorum. Bu vesile il tüm şehitlerimizi şahsınızda tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhun şad olsun. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından dinlemek için Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

FOTOĞRAFLI