İSTANBUL'un fethinin 562. yıldönümü kutlamalarının yapıldığı Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Fetih inşallah 7 Haziran'dır. Yeni Türkiye yolunda bu önemli dönüm noktasında birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde başarıyla geçmektir. Fetih yeniden diriliş için, yeniden yükseliş için bir olmaktır, diri olmaktır. kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır" dedi.

"YASAKLARIN TÜRKİYE'SİNDEN ÖZGÜRLÜKLERİN TÜRKİYE'SİNE GEÇİŞİ BU ANLAYIŞLA BAŞARDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiğimizde, bizde aynı anlayışla hareket ettik. Darbecilerle bunun için mücadele ettik. Cuntacılarla bunun için mücadele ettik, vesayetçilerle bunun için mücadel ettik. Yasakların Türkiye’sinden özgürlüklerin Türkiye’sine geçişi bu anlayışla başardık" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ZAFER KORKAKLARIN İŞİ DEĞİLDİR"

"Şunu unutmayın, fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyen bir süreçtir. Şair ne diyor gençler? 'Zafer seni uçuracaktır. Fakat bilki iradende sarsıntı varsa, gönlünü bilhassa korku sararsa, ya gözlerin kararısa veya biraz mest olursan zafer seni birden bire sırtından atar'. İrademizde sarsıntı olmayacak. O zaman zafer bizi sırtından atar. Çünkü zafer korkakların işi değildir. Türkiye güçlü olmak zorunda. Biz güçlü olacağız ki tüm, kardeşlerimize, tüm dünyaya el uzatacağız. Veren elin alan elden hayırlı olduğu inancı ile tüm kardeşlerimizin yanında olacağız" Medyaya yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'ı paçavra olarak nitelendirdi.

"CASUSLUKTUR, AJANLIKTIR, BUNUN HESABINIDA VERECEKLER"

"Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcını çalar" diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Yeter artık bu millete kılıç çalıdığını. KPSS sorularını çaldınzı. Millet zekatını, sadakasını, kurbanını çaldılar. Milletin çoluğunun , çocuğunun rıskını çaldılar. Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatlarını çaldılar. Utanmadan, sıkılmadan bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Casusluktur, ajanlıktır, bunun hesabınıda verecekler. Düşün artık milletin yakasından. Kamikaze gibi saldırıp durduğunuz yer, bilesiniz ki, hani Yahya Kemal diyor ya, 'Galip et çünkü bu son ordusudur İslam'ın' nidasıyla sıkı sıkıya sarıldığımız Türkiye'dir. Bu vatan toprağın kara bağırında sıra dağlar gibi duranlarındır, bunu bilesiniz.Yolumuza karalılıkla devam ediyoruz. Devam edeceğiz ve asla bunlara böyle bir tavizi vermeyeceğiz"