2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda Kabul edildi. Oylamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir teşekkür konuşması yaptı. Erdoğan, teşekkür konuşmasında “Bu kabul ülkemiz, milletimiz için yeni bir dönemin başladığı bütçe oluyor. Ülkemizin yarınları için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Maliye Bakanlığı’na, Plan ve Bütçe Komisyonu’na şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyorum. Milletvekilleri grup başkanları ve grup başkanvekillerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasında bir de güzel bir haber paylaşan Erdoğan, “Bütçe kapanış müzakereleri esnasında merkez bankamızın altın dahil döviz rezervlerinin 120 milyar 586 milyon dolarla bir başka tarihi rekor kaydettiğini tekrar müjdelemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, “İnşallah 2012 yılını başka rekorlarla kapatacak, 2013’te de ülkemizi hep birlikte istikrarla güvenle kardeşlik ve dayanışmayla büyütmeye devam edeceğiz. Bir kez daha yüce heyetinize tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bütçe onaylandıktan sonra yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Erdoğan, muhalefet vekilleri ile tokalaştı. BDP grup başkanvekilleri ile tokalaşan Başbakan Erdoğan, CHP'den Muharrem İnce ile tokalaşmadı. İnce, oylamadan önce söz olarak AK Parti hükümetini eleştirmişti. Muharrem İnce konuşmadan önce de Başbakan Erdoğan dışarı çıkmıştı.

Muharrem İnce de bugünkü konuşmasında, geçtiğimiz yılki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma sırasında da Erdoğan'ın dışarı çıktığını hatırlatarak, bunun kendisi için "bir onur" olduğunu dile getirmişti.