Ümit KOZAN / ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan 21-24 Ocak tarihleri arasında, bakanlar, bürokratlar ve işadamlarından oluşan geniş bir heyetle birlikte, Afrika Boynuzu ülkelerinden Etiyopya ve Cibuti’ye resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Erdoğan,  ziyaretin ilk ayağı olan Addis Ababa’da 22 Ocak Perşembe günü Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ve Başbakan Hailemariam Desalegn ile görüşecek ve heyetlerarası görüşmelere eş başkanlık edecek.

Cuma günü Cibuti’ye geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü İsmail Ömer Guelleh ile biraraya gelecek ve heyetlerarası görüşmelere eş başkanlık yapacak.

Erdoğan’ın ziyaretleri sırasında, her iki ülkede düzenlenecek olan iş forumları, Türk işadamlarına yerel muhataplarla temas kurabilme imkanı sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu noktalara dikkat çekildi:

“Tarihi ve kültürel olarak yakın bağlarımızın bulunduğu bir bölge olan Afrika Boynuzu aynı zamanda kıtanın Orta Doğu’ya ve dünyaya açılan stratejik bir kapısı konumundadır. Ülkemizin, başta Etiyopya olmak üzere, bölge ülkeleriyle giderek artan ekonomik, ticari ve yatırım ilişkileri mevcuttur. Bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesini amaçlayan ziyaret, ikili işbirliği konularının tüm yönleriyle ele alınmasının yanı sıra, bölgesel meselelerin ve Afrika kıtasındaki gelişmelerin kapsamlı şekilde gözden geçirilmesine de fırsat teşkil edecektir. Ziyaret ayrıca, stratejik ortağı olduğumuz Afrika kıtasıyla her geçen gün daha da derinleşen ilişkilerimize bölgesel planda yeniden ivme kazandıracaktır.”