Ümit KOZAN- Murat VAROL/ANKARA, () - TÜRKİYE Cumhuriyeti 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Subayevlerindeki evinden çıkarak Çankaya Köşkü'ne kadar sürecek program belli oldu. Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Atlı Tören Birliği tarafından karşılanacak. Erdoğan'ın Meclis'te yapacağı yemin töreninin ardından ise Ankara ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı eş zamanlı olarak yapılacak. 
MECLİS'E CUMHURBAŞKANLIĞINA AİT MAKAM ARACI İLE GİDECEK
12'nci Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 13.30'da Keçiören Subayevleri'ndeki çıkıp TBMM'ye gelmesiyle başlayacak. Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan,TBMM'ye gitmek için bulundukları ikametten çıkışlarında Protokol Genel Müdürü ve Başyaver tarafından karşılanacaklar. İntikal sırasında Cumhurbaşkanlığına ait makam aracı kullanılacak ve makam aracındaki fors ve bayrak kapalı olacak ve aracın ön koltuğuna Başyaver oturacak.
EN YAŞLI BAŞKANVEKİLİ KARŞILAYACAK
12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı TBMM'ne girişi Çankaya kapısından olacak. Erdoğan'ı burada en yaşlı Başkan Vekili tarafından karşılanacak. Karşılamada A Tipi Askeri Tören düzenlenecek. Törenin bitiminde Erdoğan TBMM'nin Cumhurbaşkanları tarafından kullanılan Şeref Kapısı'ndan içeri girerek Genel Kurul Şeref Kapısı'na ulaşacak. Daha sonra Genel Kurul Şeref Kapısında Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından karşılanacak ve kendisini Başkan Vekili istirahat odasına davet edecek.
MAZBATA'YI CEMİL ÇİÇEK TAKDİM EDECEK
Erdoğan'ın Genel Kurul Salonuna girmesi ile birlikte TBMM Başkanı Çiçek, Başkanlık makamında Erdoğan'a mazbatasını takdim edecek. Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu uyarınca (122. Madde) Mazbata'nın Cemil Çiçek tarafından Yemin Töreninin yapılacağı oturumun başında ve ant içmeden önce teslim edilmesi gerekiyor. Mazbata takdiminden sonra Erdoğan, Başkan Vekilinin refakatinde kürsüye gelerek Anayasa'nın 103'ncü maddesinde belirlenen metni okuyarak ant içecek. Başkan Vekili yemin töreninin sonuna kadar Erdoğan'ın 2-3 adım gerisinde sağ arkada bekleyecek.
101 PARE TOP ATIŞI YAPILACAK
Erdoğan'ın ant içmesinin ardından salonda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı çalınacak, marş çalınmaya başlandığı anda Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekilecek ve makam aracındaki fors açılacak. Ankara'da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek. Erdoğan, İstiklal Marşı bittikten sonra TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek. Hitabın bitiminde Başkan Vekilinin refakatinde giriş yapılan yoldan önce ters istikamette Genel Kurul Salonu daha sonra TBMM binasından ayrılacak.
YEMİN SONRASI ANITKABİR'E
12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'den Başkan Vekili tarafından Askeri Törenle uğurlanacak. Uğurlama töreni Dikmen Kapısı tarafından yapılacak ve törenin ardından forsu açılmış olan makam aracı ile Dikmen Kapısı kullanılarak Anıtkabir'e intikal edilecek. Erdoğan'ın Anıtkabir'e varışlarında Ankara Valisi, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından karşılanacak. Anıtkabir'de çelenk koyma töreni Aslanlı Yolda Yürüyüşten sonra mozoleye çelenk konacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşını takiben Misak-ı Milli Kulesine intikal edilerek Özel Defter imzalanacak ve akabinde Başbakanlık Resmi Konutu'na geçilecek.
ATLI BİRLİKLER KARŞILAYACAK
Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne gitmek için Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıkışlarında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri tarafından karşılanacak ve Cumhurbaşkanlığına makam aracıyla hareket edilecek. Cumhurbaşkanlığı A Kapısına varışta konvoya Atlı Tören Birliği katılacak. Resmi Karşılama Töreninin yapılacağı Yeni Bina A Kapısı önündeki alana kadar süvarilerin refakatinde gidilecek.
ÇANKAYA'DA KARŞILAMA VE UĞURLAMA
Daha sonra 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından A Tipi Askeri Törenle karşılanacak. Törenin sonunda A Bina Kapısı önünde basına görüntü verecekler. Erdoğan, tören boyunca (Askeri Kıtayı denetleme dışında) 11'inci Cumhurbaşkanı Gül'ün sağında duracaklar. Başbaşa görüşmelerin ardından Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın kendilerine ayrılan koltuklara geçmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu tarafından İstiklal Marşı çalınacak, arkasından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül veda konuşmalarını yapacaklar. 11. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını bitirdikten sonra tekrar koltuğuna oturacak. Daha sonra Erdoğan, kürsüye gelerek konuşmalarını yapacaklar ve konuşmalarının bitiminde koltuklarına dönmeyerek, 11. Cumhurbaşkanı Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsunu ve arkasından Devlet Şeref Madalyasını takdim edecek. Törenin sonunda basına görüntü verilecek. Törenin bitimini takiben Sayın Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül'e refakat ederek uğurlama töreni için tekrar Yeni Bina A Kapısına çıkacaklar. Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül'ü A Tipi Askeri Törenle uğurlayacaklar. Tören sırasında bu kere varıştakinin tersi olarak Erdoğan, sağlarına alacaklardır. Gül, askere “Allahaısmarladık Askerö biçiminde hitap edecek. Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, uğurlama töreninin ardından törene katılanlara verecekleri resepsiyon için 2 Nolu Salona geçecekler.
AKŞAM RESEPSİYON VERİLECEK
Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, resepsiyonun verileceği Elçi Kabul Salonu'na intikal edecek. Giriş kapısında yerlerini almalarını takiben tören salonunda bekleyen misafirler, Erdoğan çiftine tebriklerini sunarak resepsiyona geçecekler.Resepsiyon boyunca canlı müzik icra edilecek. Erdoğan çifti, daha sonra tören için Türkiye'ye gelecek Devlet ve Hükümet Başkanları onuruna akşam yemeği verecek.