AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerini işaret ederek, "11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir" dedi. 

AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Rabbime bana böyle yol arkadaşları, dava arkadaşları, hizmet arkadaşları nasip ettiği için ne kadar hamdetsem azdır. AK Parti'nin davası binlerce yılık geçmişe sahip. AK Parti dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir. AK Parti, Sultan Alparslan'ın 26 Ağustos 1071'de kazandığı Malazgirt Zaferi tapusuna sahip olduğumuz Anadolu'yu ilelebet vatanımız, yurdumuz olarak muhafaza etme davasının takipçisi olan bir partidir. AK Parti Anadolu'yu Kudüs'ü işgal etmek üzere yola çıkan haçlı ordusuna adeta mezar eden Sultan Kılıçarslan'ın, bu topraklar üzerinde küçük bir boydan bir cihan devleti kuran Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin, İstanbul'un fethi ile çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han'ın, güç ile diplomasinin inceliklerini birleştiren Abdülhamit Han'ın, velhasıl ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi büyütme davasını kendi davası olarak kabul etmiş bir partidir. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL İLE BAŞLAYAN CUMHURİYET DÖNEMİNİN DE ŞU ANDA İDDİALI BİR DAVASI, İDDİALI BİR HAREKETİYİZ

Dava sahibi herkes gibi bizde ülkemizi mamur, milletimizi müreffeh, bölgemizi güvenli, dünyayı huzurlu hale getirmek için çalıştık, çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ile başlayan Cumhuriyet döneminin de şu anda iddialı bir davası, iddialı bir hareketiyiz. 

AK PARTİ'NİN HİKAYESİ BİR MİLLETİN AŞK HİKAYESİDİR

Türkiye'yi 15 yılda üç kat büyütmüş olmamız davamıza layığı ile hizmet ettiğimizin en büyük ispatıdır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaştırmada, enerjide, toplu konutta, sosyal yardımlarda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle hem milletimizin gönlünü kazandık hem de ülkemize çağ atlattık. Üreten, ihraç eden, istihdam ortaya çıkartan, kaliteye yoğunlaşan, teknolojiye önem veren bir ülke olarak küresel rekabette giderek daha iddialı bir hale geliyoruz. 2023 hedeflerimizle bu başarılarımızı taçlandıracak, ardından tüm gücümüzü ve enerjimizi 2053 ve 2071 vizyonlarımıza yoğunlaştıracağız. Ak Parti'nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir. Tüm vatandaşlarımızın gönlüne dokunmuş bir partidir. 

26 AĞUSTOS'TA MALAZGİRT'TE OLMAK SURETİYLE 2071'İN TOHUMLARINI ATACAĞIZ

Nasıl her yıl 18 Mart Çanakkale diyorsak, bundan sonra her 26 Ağustos'ta Malazgirt'te olmak suretiyle 2071'in tohumlarını atacağız. AK Parti mazi ile ati arasında kurduğu güçlü köprü ile tüm bunların mimarı olan partidir. Sorumluluğumuz büyüktür. Milletimizden aldığımız destekle, hepsinden önemlisi Rabbimizin yardımı ile bu yükün altından kalkacak güce, imkana, kararlılığa, iradeye, kararlığa sahibiz. 

YETER Kİ NEREDEN GELDİĞİMİZİ, NEREDE DURDUĞUMUZU, NEREYE GİTTİĞİMİZİ UNUTMAYALIM
Yeter ki nereden geldiğimizi, nerede durduğumuzu, nereye gittiğimizi unutmayalım. Biz istikametimizi şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin yol açtığı sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolay olur. 

O GURUR, KİBİR VAR YA, BUNLARI BİZ AYAKLAR ALTINA ALABİLİYORSAK,ALLAH'IN İZNİ İLE YOL AÇIKTIR

O gurur, kibir var ya, bunları biz ayaklar altına alabiliyorsak, tevazuda toprak gibi olabiliyorsak, Allah'ın izni ile yol açıktır. 

AK PARTİ HER ŞEYDEN VE HEPİMİZDEN ÖNCE MİLLETİMİZİN PARTİSİDİR

Rabbim şahsım başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarımı sıratı müstakim üzere kılsın. AK Parti her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. Biz bu partiyi milletimizle birlikte kurduk. Milletimizle birlikte büyüttük. Tüm icraatlarımızı milletimizle birlikte hayata geçirdik, tüm saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik. Atlattığımız bütün badirelere rağmen bu şarkı bitmedi.

2019'UN KASIM'INDA BUNU İKİ İLE ÇARPMAYA HAZIR MIYIZ? ÇARPTIĞIMIZ ZAMAN BİLESİNİZ Kİ DEVRAN FARKLI DÖNECEKTİR

11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HERHALDE BURS MİKTARI ARTACAK 

Eğitimde neler yaptık; 270 bin  yeni derslik yaptık. Toplam sayı 591 bin. 561 bin yeni öğretmen atadık. Toplam sayı, 900 bine çıkardık. 
108 yeni üniversite açtık. Toplam sayı 184. Biz geldiğimizde gençler 45 liracık lira burs alıyordu şimdi 425 lira. Yeni eğitim öğretim yılında herhalde sayın Başbakan biraz daha  aratacak diye düşünüyorum. Gençler de bunun inanıyorum ki kadrini kıymetini bilecek. 1870 yeni spor tesisi yaparak toplam sayı 3445'e ulaştırdık. Şu anda 27 şehrimize 30 büyük stadyum yapıyoruz.  Sağlıkta 3480 yeni hastane. 

BUNLARDA KUMPAS TEORİSİ ÇALIŞIYOR

CHP'nin Genel Başkanının bir kumpas ile değişmesi sebebiyle ülkemiz siyasetinin en talihsiz yıllarından biridir. Sayın Baykal'ın yanından çıkıyor. Medya soruyor 'hayır' aday olmayacağım diyor. Ertesi  gün aday oluyor. Akşam başka sabah başka. Bunlarda kumpas teorisi çalışıyor. Ardından Mavi Marmara saldırısı. PKK'nın kanlı eylemleri, anayasa değişikliği halk oylaması gibi öneli olaylardı. 2011 yılı seçimleri öncesinde siyaseti kasetler yolu ile dizayn etme projesinin en iğrenç şekliyle işletildiğini görüyoruz. 

2014 MİT TIRLARI OLAYLARI TARİHİMİZİN EN BÜYÜK İHANETLERİNDEN BİR TANESİ

2014 MİT tırları olayları tarihimizin en büyük ihanetlerinden bir tanesi. Buna karşılık HSYK'nın yapısı değiştirilmek başta olmak üzere FETÖ ile mücadele için gereken adımları kararlılıkla atmaya başladığımız bir yıl oldu. FETÖ'nün ve onunla işbirliğine giden anamuhalefetin tüm çabalarına rağmen 2014 mahalli seçimlerinden başarıyla çıktık. 

SON 4 YILDA İSE DARBE GİRİŞİMİ DAHİL TARİHİ BİR MÜCADELE VERİYORUZ. AK PARTİ BU MÜCADELENİN LOKOMOTİFİDİR

15 yılda nasıl bir ateş çemberinden geçtiğimizi görüyoruz. Son 4 yılda, artan terör olayları, darbe girişimi dahil, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılar karşısında milletimiz ile omuz omuza tarihi bir mücadele veriyoruz. Ak Parti bu mücadelenin lokomotifidir. Hep birlikte bu mücadeleden galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Başarılarımızın gerisinde milletimiz ile kurduğumuz güçlü ilişki destek var. 

BİZİMLE YARIŞABİLECEK, AŞIK ATACAK VARSA BİRİLERİ BUYURSUN ÇIKSIN MEYDANA

Bizimle yarışabilecek, aşık atacak varsa birileri buyursun çıksın meydana. Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız, hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. 

ALMANYA'NIN FOCUS DERGİSİNE AK PARTİ'Yİ ŞİKAYET ETMEKLE İKTİDAR OLAMAZSIN

Yoksa Almanya'nın Focus dergisine AK Parti'yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti'yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın. Projelerin, planların var mı? Milletimizi ikan edip desteğini alabilirseniz iktidara gelmek bir devir teslim törenine bakar. Sen sözde adalet yürüyüşünü yaparken sağına soluna terör örgütlerinin desteğinde olanları alırsan bu millet sana destek vermez.  Bu rabiamıza terör örgütü işareti diyecek kadar zavallı olanlar bu ülkede iktidar göremez. Bu terör örgütü işareti değil Ak Parti'nin manifestosu. 

FETÖ BAŞTA OLMAK ÜZERE TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İLTİSAKLI KİŞİLERİ PARTİMİZDEN UZAK TUTMAK İSE HEPİMİZİN EN BAŞTA GELEN GÖREVİDİR

AK Parti için değişim tabi bir olgudur. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile iltisaklı kişileri partimizden uzak tutmak ise hepimizin en başta gelen görevidir. Bu konuda en küçük bir gevşekliğe müsamaha göstermemeliyiz. Türkiye'nin değişim talebi için kurulan AK Parti için değişim tabiidir. Bu sefer köklü bir değişime ihtiyacımız var. Bütün bunlar bir tasfiye harekâtı değildir. Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi tabidir.  

AK PARTİ İÇİN DEĞİŞİM TABİ BİR OLGUDUR

15 Temmuz şehitlerimize, terörle mücadele şehitlerimize, en son Karadeniz'de 15 yaşında hain kurşunların hedefi olan Eren yavrumuza karşı mahçup olmamak için bu hedeflerimize ulaşacağız. Bunun için 2019 seçimlerinde milletimizle 2002 yılından beri sürekli tazelediğimiz ahdimizi bir kez daha ve çok daha güçlü bir şekilde inşallah yenileyeceğiz." 

KUTLAMAYA KATILANLAR 

Programa Eski Meclis başkanları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra, eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Hüseyin Çelik, Ali Babacan, Beşir Atalay, Suat Kılıç, Egemen Bağış gibi isimler de katıldı.