ESKİ Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 4'üncü yıldönümünde Gaziantep'te dualarla anıldı. Törende konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "İnsanlığın kurtuluşu için hakim gücün Müslümanların elinde olması gereklidir" dedi.

Erbakan Vakfı tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi’nde merhum Necmettin Erbakan'ın ölümünün 4'üncü yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erbakan Vakfı Genel Başkanı ve merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile davetliler katıldı. Törende konuşan Fatih Erbakan, önemli bir siyaset adamı ve lider olduğunu söylediği babası Necmettin Erbakın'ın önünün, 28 Şubat ve 12 Eylül darbeleriyle kesildiğini savundu. 'Milli Görüş'ü yeniden canlandıracaklarını ifade eden Fatih Erbakan, şunları söyledi: "Hocamızın önü 28 Şubat ve 12 Eylül safsatalarıyla engellenmeseydi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir kuruş dış borcu olmazdı. Bir kuruş dış borcu olmadığı gibi bugün devletin kasasında fazladan en az 300 milyar dolar da kaynak olurdu. 54'üncü hükümette Necmettin Erbakan ilave vergi koymadan ve 1 kuruş zam yapmadan 6 ayda 35 milyar dolar kaynak buldu. Milli kaynak paketleriyle 6 ayda 35 milyar dolar. Çok basit bir hesapla bir senede 70 milyar dolar yapar değil mi? Bunun yarısını maaş zammı olarak millete aktarsanız kalan yarısı 35 milyar dolardır. 1996 senesinden 2014 yılına kadar 18 senede her sene 35 milyar dolar veya diğer ustalık senelerinde her sene 50 milyar dolarlık tasarruf yapıldığını hesap edin, fazladan Türkiye'ye 600-700 milyar dolarlık bir kaynak sağlanmış olacaktı. İnsanlığın kurtuluşu için hakim gücün Müslümanların elinde olması gereklidir."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Necmettin Erbakan'ın insanlık, dava, iman ve cihad üzerine siyaset yaptığını kaydederek, zor zamanlarda ülkenin geleceğine katkı sağlayamaya çalıştığını ifade etti.

Necmettin Erbakan'ın dualarla anıldığı ve hayatından kesitlerin izletildiği törende oğlu Fatih Erbakan'a, babasının 1970 yılında Gaziantep'teki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğrafı hediye edildi.