ANKARA, () - CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde elektrik ve doğalgaza yapılan zammı, getirdikleri tezeklerle soba yakarak protesto etti.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın Enerji Bakanlığı önündeki konuşmasıyla başlayan protesto eyleminde gençler getirdikleri tezeklerle soba yaktı. 

İrfan İnanç Yıldız, "AKP Savaş bütçesi oluşturmak için yoksul halkın sırtına binmek istemektedir. Bu Yüzde Dokuzluk zam sadece bir alanda yapılmış sınırlı fiyat artışı olarak değerlendirilemez. Bu zamlar hayatın her alanında yoksulu daha da yoksullaştırmak, Ortadoğu’da AKP’nin atılmak istediği maceraları finanse etmek üzere tasarlanmıştır. En temel enerji fiyatlarıyla oynayarak halkımızı hayatın her alanında teslim almayı amaçlayan bu çağdışı politikayı ret ediyoruz. Bunu bütün Türkiye'de bulunduğumuz her alanda teşhir etmek, geriletmek üzere örgütümüzü harekete geçirdik. Ankara Gençlik Kollarımızın Enerji Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği bu ilk eylem ile Hükümete 'al bu zamlarını başına çal' diyoruz" dedi.

Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de yaptığı konuşmada ekonomik veriler değerlendirildiğinde bu zamların yoksul halk kesimini daha da zor duruma düşüreceğini belirterek; "Bu zamlarla kendi Ak Saraylarını aydınlatırken yoksulların ocağını karartmak istemektedirler. AKP kendi yarattığı buhranı aşmak için haksız zamlarla ak saraylarını aydınlatmak uğraşı içindeyken Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yoksulların evini aydınlatma mücadelesini sürdüreceğiz. Gençlik Kollarımızı kutluyor herkesi bu haksız zamlara karşı tavır almaya çağırıyorum" dedi.

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın protesto eylemine Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ve Parti Meclisi Üyesi Yasemin Cankurtaran Öney ve Ezgi Akar da katılırken DİSK Genel İş Sendikası Üyeleri de destek verdi.