ANKARA, () - TÜRKİYE'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde kabul eden Emine Erdoğan, toplumların dönüştürücü gücü olan STK'ların, tarihi dönemlerde etki ve sorumluluklarının daha büyük olduğuna dikkat çekerek, 16 Nisan’ın vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bir bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat olduğunu kaydetti.

Kabulde yaptığı konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının misyonlarına değinen Emine Erdoğan, sivil toplumun, Türkiye'nin demokratik gelişimi ile paralel bir gelişme içinde olduğunu söyledi.

"STK'LAR KADIN SORUNLARININ GİDERİLMESİNDE ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENMİŞTİR"

1990’lı yıllardan itibaren sivil toplumun alanının genişlediğine, son on yılda milli iradenin güçlenmesi ile çok farklı alanlarda oluşumlar kurulduğuna işaret eden Emine Erdoğan, vakıf medeniyetine sahip Türk vatandaşlarının istatistiklere girmeyen geniş bir gönül defterine sahip olduklarını vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının adeta bir okul gibi çalıştığını ve özellikle kadın sorunlarının giderilmesi noktasında önemli sorumluluklar üstlendiğini hatırlatan Emine Erdoğan, toplumların dönüştürücü gücü olan STK'ların, tarihi dönemlerde etki ve sorumluluklarının daha büyük olduğuna dikkat çekerek, 16 Nisan'ın vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bir bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat olduğunu kaydetti.

Emine Erdoğan, Türkiye'nin şimdiye kadar vesayetçi sistemin engellerini aşmak için harcadığı enerjiyi, bundan sonra sağlam bir gelecek inşası için kullanması gerektiğini dile getirdi ve konuşmasını, STK temsilcilerine demokratikleşmeye olan katkıları nedeniyle teşekkür ederek bitirdi.

FOTOĞRAFLI