Yusuf İBA/ DOĞUBAYAZIT(Ağrı),()-AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde 'öz yönetim' panelinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Abdülhamit cumhuriyetin önünde duramadıysa, Erdoğan da özerkliğin önünde duramayacak" dedi
HDP Ağrı milletvekili Dirayet Öztürk'ün de aralarında bulunduğu partililer tarafından Doğubayazıt-Çaldıran yol ayrımında karşılanan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, bir düğün salonunda partisi tarafından düzenlenen 'öz yönetim' paneline katıldı. Panelde kısa bir konuşma yapan Ayna, şunları söyledi:
"Özerklik dediğimiz şey bizim hem ulusal hem de yaşamsal, toplumsal kendimizle ilgili karaları kendimizin vereceği bir sistemdir. Özerklikten kastettiğimiz budur. Biz AKP’ye ve Erdoğan’a şunu söylüyoruz. Sen kabul etsen de bu olacak. Abdülhamit nasıl ki cumhuriyetin önünde duramadıysa, Erdoğan’da özerkliğin önünde duramayacak. Biz özerklikten vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Özerklik halkın yönetimi demektir. Özerklik halkın irade olması demektir. Özerklik halkın sözünün olması demektir. Özerklik halkın karar vermesi demektir. Bir başkasına karar verme yetkisi vermeyeceğiz. Biz karar vereceğiz."
 

FOTOĞRAFLI