Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, 2015 yılında Türkiye'nin G-20 Zirvesine başkanlık edeceğini söyleyerek, "Türkiye artık böyle bir ülke. Türkiye, birilerinin önüne varıp el pençe divan duran bir ülke değil" dedi.
Kütahya'ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ilk olarak Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bakan Zeybekçi daha sonra, Ak Partili Kütahya Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi Kadir Atlım Ortaokulu bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yakasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığı logosundan yapılmış rozeti takan Bakan Nihat Zeybekçi yemek sonrası konuşma yaptı. Avustralya'daki G-20 zirvesine katıldığını belirten Bakan Zeybekçi, 2015 yılında da Türkiye'nin G20 Zirvesine başkanlık edeceğini söyleyerek şöyle devam etti: "Türkiye artık böyle bir ülke. Türkiye, birilerinin önüne varıp el pençe divan duran bir ülke değil. Biz orada ülkemizin bu itibarını görmekten çok mutlu olduk. Bu mübarek ramazan gününde İslam aleminin birçok yerinde kardeşkanı akıyor. İsrail devletinin de vahşet ve zulmünü bütün dünya izliyor. Bu mübarek kadir gecesinde bile büyük bir ihtimalle zulümlerine devam edeceklerdir. Allah onları kahretsin."
Bakan Nihat Zeybekçi, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak da "10 Ağustos'ta ilk defa Cumhur kendi başkanını seçecek ve inşallah bu Türk demokrasisi ve milletimiz için çok önemli bir dönemin başlangıcı olacak" dedi. 

FOTOĞRAFLI