Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam MHP'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensorunun gündeme alınması görüşüldü. İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı konuşmada, "Anayasa'ya, evet, yemin ediyoruz, uyuyoruz ama bu Anayasa'nın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz. Bu Anayasa, darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir” dedi.

Bakan Ala'nın Meclis tutanaklarına da yansıyan konuşmasının bir bölümü şöyle; "Yine, bana arkadaşlarımız diyor ki: "Anayasa." Anayasa'ya, evet, yemin ediyoruz, uyuyoruz ama bu Anayasa'nın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz. Bu Anayasa, darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir. Onun için, Türkiye Büyük Millet Meclisini…Bakın, son bir şey söyleyeceğim: Anayasa'da diyor ki: Milletindir egemenlik. Millet bu egemenliğini devletin anayasal kurumları eliyle kullanılır. Katılıyor musunuz buna Allah aşkına! Millet bu egemenliğini milletvekilleri eliyle kullanır ve referandum yoluyla kullanır. Hiçbir anayasal kurum millet egemenliği kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum. Bunda ne var? Bu Anayasa, onun için, behemahâl ve derhâl değişmelidir. Milletin iradesini gasbetmiş, satır aralarına gizlemiştir, söküp çıkarıp millete teslim etmek bizim görevimizdir."

MHP'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.