DOĞRU Yol Partisi (DYP), 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğini çektiğini ve Swiss Otel'de parti genel başkanlarının ortak basın toplantısına katılmayacağını açıkladı.


'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğini çektiğini duyuran DYP'nin yazılı açıklama şöyle:

"CHP ve MHP'nin 'çatı aday' olarak açıkladıkları Sayın Ekmelettin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda destek talebi üzerine DYP olarak Sayın İhsanoğlu'nu desteklediğimizi belirtmiş ve Sayın Genel Başkanımız Av.Çetin Özaçıkgöz, hem CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hemde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek, çatı aday Sayın İhsanoğlu'nu desteklediğimiz kamuoyuna duyurmuş idi.

CHP Genel Merkezinden partimize çağrı yapılmış 'Çarşamba günü Swiss Otel'de CHP, MHP, DYP, DSP, BTP ve DP Genel Başkanlarının ortak basın açıklaması yapacağı belirtilerek Sayın Genel Başkanımız Av.Çetin Özaçıkgöz'de davet edilmiştir. Toplantı ve katılacak Genel Başkanlar, yukarıda isimleri yazılı partilerce basına ve kamuoyuna duyurulmuştur.

Ancak toplantıya bir gün kala (Salı akşamı) CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Aytun Çıray, Sayın Genel Başkanımız Av.Çetin Özaçıkgöz'ü telefon ile arayarak "önce toplantının iptal edildiğini, sonra da Demokrat Parti'nin (DP'nin) bizim (DYP'nin) çağırılmamızdan rahatsız olduğunu" beyan etmişlerdir.


6 Partinin ortak adayı olarak basına lanse edilen, ancak Demokrat Parti'nin (DP'nin) istememesi üzerine sonradan değişiklik yapılmasını siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. En azından demokratik olarak 6 partinin görüşünün alınarak, tek bir partiye tahakkümünün olmaması gerekmekte idi.

Partimize ve kamuoyuna yapılan bu yakışıksız hareket sebebi ile çatı aday Sayın İhsanoğlu'na desteğimizi çektiğimizi, yarınki ortak basın toplantısına katılmayacağımızı kamuoyuna saygı ile duyurur, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'nin gösterdikleri nezaketten dolayı kendilerine teşekkür ederiz."