DÜZCE Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Keleş,  hakkında Fethullah Gülen ile bağlantısı olduğu yönündeki iddialara, "Bu terör örgütüyle bu zamana kadar hiçbir yakınlığım olmadı. Bundan sonra da zaten olmaz. Kendimden de çok eminim açıkçası" dedi.
Düzce Belediye Başkan Mehmet Keleş, 'Halk buluşması' adı altında düzenlenen toplantıda, hakkında Fethullah Gülen ile bağlantısı olduğu yönndeki iddialara cevap verdi. Başkan Keleş, şöyle konuştu:
"Meyve veren ağaç taşlanır. İş yapıyoruz taşlanıyoruz. İkincisi ise 'Fırsat bu fırsat siyaseten bir zarar verebilir miyiz?' Düşünce bu olabilir. Ben hiç çiğ yemedim, karnım ağrımıyor. Bu terör örgütüyle bu zamana kadar hiçbir yakınlığım olmadı. Bundan sonra da zaten olmaz. Kim ne konuşursa konuşsun beni herkes tanır, bilir. Terör örgütünü kimlerin desteklediğini herkes biliyor. Kimlerin radara girdiğini, temas ettiğini Türkiye Cumhuriyeti devleti biliyor. Benim de hiç endişem yok. Düzce halkı zaten beni iyi tanır, iyi bilir. Bu tür bir örgütle temasımız olmadığını da bilir. Fırsat çıkarmak isteyenler olabilir ama öyle bir şey mümkün değil."
Başkan Keleş, Arnavutluk’a giderken uçaktan indirilerek gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili de "Alakası yok. Neden gözaltına alınayım, suçum neymiş? Bir insan gözaltına alınacaksa bir suçu olmalı. Mehmet Keleş hakkında bu terör örgütüyle ilgili veya başka bir konuda hiçbir şekilde bir soruşturma olmamıştır. Böyle bir tespit yoktur. Belediye başkanıyız, tanınmış göz önünde olan bir insanız. Kısa zamanda büyük işler başardık. Bunun kıskanılması normal" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakınlıklarının 30 yıla dayandığını belirten Başkan Keleş, "Bizzat onun referansıyla siyasetin içindeyim. Yeni siyasetçi değilim. 1989 yılından beri bu işin içindeyim. Nerelerde siyaset yaptığım bellidir. Hiçbir cemaatle işim yoktur. Ben belediye başkanı olarak kamuya bağlı kanunlara ve mevzuatlara bağlı, üniter sistem içerisinde çalışan birisiyim. Dini açıdan değerlendirirsek, şapla şekeri birbirinden ayıracak bilgi ve birikimdeyim. Aklımı kimseye kiraya vermedim. En iyi cemaat cami cemaatidir. Ben de cami cemaatiyim. Elinde bir belgesi olan getirsin ortaya koysun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI