Demokrat Parti (DP) Kadın ve Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ı Dersim’le ilgili sözleri nedeniyle istifaya çağırdı.
Demokrat Parti Kadın Kolları İl Başkanları ve Kadın Milletvekilleri Adayları İstişare Toplantısında konuşan Karakeçili, "Sayın Bilgehan ‘Sonuçta bugün Tunceli bölgesi en görgülü, en eğitimli, demokrasiye inanan insanlardan oluşuyor. Bu sürgünlerde çok iyi yetişmiş genç kızlar da var. Belki o bölgede, ortaçağ şartlarında kalsalardı o aileleri kuramayacaklardı’ diyor. Kendisi anne midir, bilmiyorum. Çocuklarının, ailelerinden alınmasını ‘çok güzel bir olaymış’ gibi, ‘çok faydalı olmuş’ gibi gösteren bir kadını, açıkçası Meclis’te istemiyorum. Ben buradan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak ve kişisel olarak hanımefendiyi bu milletin vicdanından istifa etmeye davet ediyorum." diye konuştu.
Toplantıda bir konuşma yapan Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık ise, kadınların çalışma arzularının ve çalışma isteklerinin daha fazla olduğunu gördüğünü ve hissettiğini belirterek, "Hanımefendilerden dileğim ve isteğim, teşkilatlarda görev almalarıdır. Ben rica ediyorum herkes kendi bulunduğu yerlerde önemli görevlere talip olsunlar." dedi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Genel Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci de Türkiye nüfusunun yüzde 53’ünün kadın olduğunu hatırlattı ve "Bu kadar yıl sonra geldiğimiz noktada, TBMM’de temsil oranımız neden bu kadar düşük?" diye sordu.