ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Danimarkalı suikast zanlısı Basil Hassan'ın Türkiye'de mahkeme sürecinde serbest bırakıldığını belirterek, gelişmelerin takip edileceğini ve Danimarkalı yetkililerle işbirliğinin süreceğini ifade etti.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Danimarkalı zanlı Basil Hassan hakkındaki soruya cevabı şöyle:
"Danimarkalı yazar-tarihçi Lars Hedegaard'ın, 2013 Şubat ayında Kopenhag'daki evinde uğradığı silahlı saldırı girişiminin sanığı olan Lübnan asıllı, Danimarka uyruklu, 24.05.1987 doğumlu Basil Hassan, 26.04.2014 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tutuklanmıştır. Adıgeçenin Danimarka'ya iade süreci başlatılmış ve bu çerçevede Maltepe 3 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir.
Bu aşamada, adıgeçenin iadesinin mahkeme tarafından gerçekleştirilebilir olmasına karar verilmiş, ancak, avukatının temyize başvurması sonucunda süreç devam etmiş ve Hassan bu süreçte tahliye edilmiştir. Adıgeçenin ülkemizden çıkış yaptığına ilişkin resmi bir kayıt bulunmamaktadır. 
Danimarka makamları bu konuyla ilgili kaygı ve hassasiyetlerini üst düzeyde dile getirmişlerdir. Danimarka makamlarının bu yaklaşımı tarafımızdan anlayışla karşılanmaktadır.
Adıgeçenin serbest bırakılması yürütme erkinin tercihi olmayıp, yargı erki tarafından adli süreç içinde alınan bir karardır. Bu süreçle ilgili gelişmeler tarafımızdan titizlikle takip edilecek; Danimarkalı muhataplarımızla gerekli bilgilendirme, işbirliği ve eşgüdüm bu çerçevede sürdürülecektir."