ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada gelişmelerin kaygıyla izlendiği belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde Ukrayna’nın Güney ve Doğusundaki bölgelerde meydana gelen olayları derin bir kaygıyla izlemekteyiz. İçinden geçilen bu hassas dönemde Ukrayna’nın siyasal geleceğine ilişkin görüşlerin demokratik yollarla ifade edilmesi, Ukrayna'nın toprak birliği ve bütünlüğünün korunması, hukuk dışı fiil ve hareketlerden kaçınılmasının önemini bir kez daha vurgulamak isteriz.

Türkiye olarak başından bu yana, Ukrayna’da huzur ve istikrarın temini için tüm toplumsal kesimlere görüş ve taleplerini barışçıl yollarla ortaya koymalarını ve sağduyuyla hareket etmelerini tavsiye etmekteyiz. Ukrayna makamlarının olayların kontrolü ve kamu düzeninin tesisi için bugüne kadar gösterdikleri itidalli tutumu devam ettirmelerini temenni ediyoruz.

25 Mayıs’ta yapılacak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur ve barış içinde, adil ve özgür bir ortamda gerçekleştirilmesi için komşu ve dost ülke Ukrayna’ya olan desteğimizi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

GD(SSA)