ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Musul'da alıkonulan konsolosluk çalışanları ve şoförlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında kullanılacağı iddialarını yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Musul’da alıkonulan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarının Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında kullanılacağı yönünde bugün (2 Temmuz) bazı basın yayın organlarında yayınlandığı görülen haberler hiçbir mesnede dayanmayan çirkin ithamlardır.

Musul Başkonsolosluğumuz personeli dâhil Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın sağ salim ülkemize dönmelerini teminen ilgili tüm kuruluşlarımızın eşgüdümünde yirmi dört saat, titizlikle büyük gayret gösterilmektedir. Hükümetimizin bu konulardaki tavrı nettir. Hiçbir husus vatandaşlarımızın can güvenliğinden daha önemli değildir. Devletimizce bundan önceki olaylarda harcanan yoğun ve etkin çabalar kamuoyumuzca da yakından bilinmektedir.

Milli menfaatlerimizi ilgilendiren ve alıkonulan vatandaşlarımızın aileleri bakımından da çok özel bir hassasiyet arzeden böyle bir durumun asılsız iddialara konu edilmesi esefle karşılanmaktadır."