Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), ()– BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, idam cezasının kaldırılmasının yanlış olduğunu zamanında dile getirdiklerini ifade ederek, "Bizim 'yanlış' dediğimiz şeye karşı gelenler de bugün idam cezasını yeniden gündemlerine alıp geri getirmenin yollarını aramaya başladılar" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı 7'nci olağan kongresine katıldı. Öğretmenevi'ndeki kongrede partililer tarafından karşılanan Destici, Türkiye’nin en büyük sorunları arasında terör olduğunu söyledi. Türkiye'nin 30 yıldır teröre ağır bedeller ödediğini anlatan Destici, "Şehitler veriyoruz ve milletimiz birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Ülkemiz terör ile karıştırılmaya çalışılırken, birlik ve beraberliğimiz de bozulmak isteniyor. Ancak, milletimiz bütün oldu ve bu yapılmak istenenlere izin vermedi. Geçmişte, terörle mücadelede bir takım eksiklikler, yanlışlıklar ve aksaklıklar oldu. Bizler, bu yanlışlıkları dile getirdik ve bu yanlışlıklardan dönülerek doğru bir konsept üzerinde terörün tüm unsurlarına karşı, top yekün bir mücadele verilmesi gerektiğini, ancak bu şekilde terörle mücadeleden sonuç alınabileceğini ifade ettik. Bugün batının verdiği tepkiyi hepimiz görüyoruz. FETÖ'cüsünün de PKK'lısını da, DHKP/C'lisini de hepsini Batı Almanya, Belçika, Hollanda Fransa, bununla da kalmıyor, onlara her türlü yaşam ve faaliyet hakkı veriyor. Daha da ileriye giderek, Türkiye içerisindeki mücadeleye de set vurmaya çalışıyor. Bunlar, insan haklarıyla ve demokrasiyle karşımıza çıkıyor. Ama kendi ülkelerindeki en ufak bir terör hareketine asla ve kata müsaade etmiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye'de terör artsın, Türkiye'de terör örgütleri faaliyetlerini arttırsın böylece Türkiye huzur bulmasın, güçlenmesin, birlik beraberliğini sağlamasın" dedi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği için tavizler verdiğini kaydeden BBP Genel Başkanı Destici, birçok yasanın altına imzalar atılarak idam cezasının kaldırıldığını söyledi. İdam cezasının kaldırılmasının ne kadar yanlış olduğunu o dönem dile getirdiklerini anlatan Destici, "Bizim 'yanlış' dediğimiz şeye karşı gelenler de bugün idam cezasını yeniden gündemlerine alıp geri getirmenin yollarını aramaya başladılar. Biz, bunu siyasi suçlar için söylemiyoruz. Bunun çok iyi bir şekilde anlaşılması lazım. Ama küçük yaşta çocuklarımızı genç kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüz eden sapıklar için mutlaka ama mutlaka idam cezasının geri gelmesi gerekiyor. Bir de  bizzat kurşunu sıkan ve bunun emrini veren, bombayı patlatan terör örgütünün üyeleri için idam cezasının mutlaka gelmesi lazım ve bunların bedellerini ödemeleri lazım” diye konuştu.
Konuşmasının ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çorlu’dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI