DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Hakkari'de yaptığı konuşmada Kobanin direnişi ile birlikte tarihi bir süreçten geçildiğini söyledi. Yüksek, "Kobani direnmeseydi, Kürdistan direnmeseydi, dünyanın dört bir tarafında Kürtler direnmeseydi, bugün dünyayı ayağa kaldıramazdık" dedi.  

DBP Hakkari İl Örgütünün önümüzde haftalarda yapacağı kongre öncesi düzenlenen DBP'nin 1'nci konferansı, Belediye bünyesindeki Fekiye Teyran Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Konferansa DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP MYK üyesi Selçuk Aktürk, HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş, Hakkari merkez ve ilçe belediye başkanları, Kent Meclisi sözcüleri ile DBP ve HDP'nin il ilçe Eş Başkanları ile 120 delege katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, parti olarak örgütlenme sürecinin startını Hakkari'den verdiklerini söyledi.

'ARTIK HALKIMIZIN ÖZGÜRLEŞME SÜRECİDİR'

Kamuran Yüksek, bölgede yaşanan olayların ve Kobani'deki katliamların Kürtlerin birleşmesine vesile olduğunu da söyledi. Geçmişte tüm halkların özgürlüklerine kavuştuğunu, Kürdistan halkının özgürlüğüne kavuşamadığını ve statü oluşturamadığını, bunun da dünyayı, süreci, gelişmeleri doğru okuyacak ve bunun karşısında doğru pozisyon alacak, doğru politika üretip geliştirecek önderliğinin olmamasından kaynaklandığını belirtti. Artık halkın bilinçlendiğini ve her türlü mücadeleyi verebilecek düzeye geldiğini anlatan Yüksek şöyle konuştu:

"Artık rejimler bir bir yıkılmakta. Artık direnen bütün halklar için her türlü imkan ve özgürlük hakkı doğmuştur. Özgürlük yolunda yürümemiz için artık bir engel yoktur. Artık halkımızın özgürleşme sürecidir. Şu an Kürdistanın dört parçasında tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu tarihi sürecin farkında olmalıyız. Kobani direnmeseydi, Kürdistan direnmeseydi, dünyanın dört bir tarafında Kürtler direnmeseydi, bugün dünyayı ayağa kaldıramazdık. Dünyayı ayağı kaldırdık ve dünyanın bir şekilde bu soruna eğilmesini sağladık. Şimdi Kobani inşallah en yakın zamanda bu çetelerin elinden kurtarılacak."