Hasan DÖNMEZ-Mehmet Emin EROĞLU/ KONYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından baba ocağı Konya'nın Taşkent İlçesi'nde akrabaları, telefonla tebriklerini bildirdi. Halasını kızı Hayriye Özkaradayı ise 'Ak koyunlar akışır, birbirine bakışır. Başbakanlık, Ahmet ağabeyime yakışır' manisini telefonda Davutoğlu'na okudu. Torosların zirvesindeki Taşkent'te dünden itibaren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olmasının coşkusunu yaşıyor. Tebrikleri evinde kabul eden Davutoğlu'nun halası Nilüfer Özlen, bugün yeğeniyle telefonla görüştüğünü söyledi. Evde olmayacağı düşüncesiyle Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun aradığını belirten Özlen, "Sare, 'Başbakan'da burada' deyince çok heyecanlandım. Hemen Ahmet'i istedim. Ahmet ile konuştum. Oda bizde mutlu olduk. Onunla gurur duyuyoruz. Hepimiz onun arkasındayız, duacıyız. Ahmet'e nerdesin oğlum diye sorduğumda, evde olduğunu kardeşlerinin ve yeğenlerinin yanında olduğunu söyledi" dedi.
Eniştesi Asım Özlen de, yaptığı telefon görüşmesini şöyle anlattı: "Bana 'sizden isteğim bol bol dua etmeniz. Sizlerin dualarıyla buradayım. Sizlerin dualarıyla memleketimiz, milletimiz daha iyi olacak' dedi. Bizlerde her gün dua ediyoruz."
ÇOCUKLUĞUNDAN GÜÇLÜYDÜ
Çocukken birlikte oynadıklarını belirten halasının kızı Ruhsel Karadoğan da, "Ahmet ile aramızda 5 yaş var. Biz kardeş çocukları olarak birbirimize çok bağlıydık. Biz 5 kız bir tarafa geçerdik, Ahmet tek başına bir tarafa geçer ve bahçede futbol oynardık. Bizim 5'imizi anında yok ederdi. Diğer akraba çocuklarla da futbol oynar, hepimizle güreş yapardı. Minyon tipli bir kişi, ama güreş yaptığı herkesi yenerdi. Güçlüydü, onun bir yerlere geleceği belliydi."
HALASINI KIZINDAN MANİ
Halasının kızı Hayriye Özkaradayı da, telefonla görüşüp tebrik ettiğini ve ona yazdığı maniye okuduğunu belirtti. Özkaradayı, "Dün gece aklıma mani gelmişti. Bugün telefonla görüşürken yazdığım 'Ak koyunlar akışır, birbirine bakışır. Başbakanlık, Ahmet ağabeyime yakışır' manisini okudum. Oda çok sevdi. Hatta eşi Sare hanımı çağırdı. Birlikte dinleyip güldüler. Çok hoşuna gitti" dedi.
Halasının oğlu Rıdvan Yüceaktaş (68), "Ben onun doğumunu biliyorum. Onun doğduğu 1959 yılında kahvede otururken Ahmet'in doğum haberi geldi. Bana hemen Mehmet dayıma haber vermemi istediler. Bende koşa koşa gidip, dayıma bir oğlunun olduğunu haber verdim. Oda bana o dönemin parası 10 lira para verdi. Ben o parayı hala saklıyorum. Siyasette başarılı oldu, Allah yolunu açık etti. Bu makam ve mevkiler gecici. O yüzden ben ona ne bakanım, ne başbakanım derim. Ben ona hocam diye hitap ederim. Onun bu görevde başarılı olacağını inanıyoruz. Dün akşam Başbakan adayı olarak adı açıklandıktan sonra gece kendisiyle görüşme fırsatım oldu. Kendisine başarılar diledim. O da bize sizin dualarınıza ihtiyacım var. Bana bol bol dua edin. Çok yoğun olduğu içinde fazla görüşemedik. Bizden tek istediği dua oldu" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI