Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Milletvekili Adayları Tanıtımı Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, siyasi parti liderlerine, teröre karşı ortak bir tavırda buluşma çağrısını tekrarlayarak "Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre karşı, şiddete karşı ortak bir deklarasyonla 1 Kasım'da tam bir güvenlik ortamı içinde seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Gelin, seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber ortak deklarasyonla bu seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim" dedi.

"AK PARTİ MEYDANA ÇIKTI MI BİR TEK FİRE VERMEZ"

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda; Meclis Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin fire vermeden İsmet Yılmaz'ı desteklediğini hatırlatan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan gelişmelere değinerek "7 Haziran seçimleri sonrasında üç ay içinde bir çok engelle karşılaştık. 8 Haziran sabahından itibaren Türkiye'de blok tartışması başlatıldı. Dediler ki AK Parti karşıtı blok, Meclis’te çoğunluğu ele geçirdi. 'AK Parti’nin iktidar yılları bitti'. İşte bu blok çabalarına karşı 258 yiğit adam, dimdik durdu ve bütün blokları çökertecek güçlü bir iradeyi Meclis’e yansıttı. 258 arkadaşımı tek tek tebrik ediyorum. Onların iradesiyle TBMM Başkanlık seçimlerinde bütün partiler fire verirken, AK Parti hiçbir pazarlığa girmedi ve 258 milletvekili hiçbir turda bir tek fire vermeden, 258 oyla değerli başkan adayımız İsmet Yılmaz’ı destekledi. İşte AK Parti farkı bu. AK Parti meydana çıktı mı bir tek fire vermez" diye konuştu.

"TERÖRE SIRTINI VEREN HDP ZİHNİYETİNE KARŞI HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONLARI, KAMU DÜZENİ İHDAS EDİLENE KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Konuşmasında HDP'yi eleştiren Davutoğlu, kamu düzeni sağlanana kadar terörle mücadele operasyonlarının devam edeceğini vurgulayarak "20 Temmuz'da Suruç'ta DEAŞ'ın başlattığı terör eyleminden sonra bölücü terör örgütü de harekete geçti ve bizi büyük bir sınavla karşı karşıya bıraktıklarını zannettiler. Dün milyonlarca nefesin haykırdığı gibi en zor şartlarda dahi milletimizin iradesine sahip çıkan AK Parti kadroları, Türkiye'ye terör tuzağı kuranlara karşı güçlü bir iradeyle ayağa kalktı. Birileri Türkiye'de karanlık tuzaklar içinde, puslu havayla beslenerek sırtlarını teröre verdikleri iddiasında bulundular. Teröre sırtını veren o HDP zihniyetine karşı, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz'da başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonları; halkımızın geleceğinin teminatı olan kamu düzeni ihdas edilene kadar sonuna kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"ZANNETTİLER Kİ AK PARTİ, TÜRKİYE'Yİ YÖNETME SORUMLULUĞU KONUSUNDA TEREDDÜT EDER"

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmaları sırasında siyasi parti liderlerinin tutumuna değinen Davutoğlu, "Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, köyünde, sokağında, her mezrasında kamu düzeni tesis edilene kadar terörle mücadelemiz devam edecek. 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu, blok tartışmaları başlatırken HDP eş başkanı 'Teröre sırtımızı dayadık' derken MHP Genel Başkanı Bahçeli de her şeye hayır; dedi. Gelin koalisyon kuralım dedik, hayır dedi. Gelin seçime Meclis kararıyla gidelim dedik, hayır dedi. Azınlık hükümetine destek verin dedik, hayır dedi. Gelin Cumhurbaşkanımızın Anayasal zorunluluk olarak kurmakla görevli olduğu hükümete katılın dedik, hayır dediler. Ama zannettiler ki AK Parti Türkiye’yi yönetme sorumluluğu konusunda tereddüt eder. Ülke terör tehdidi karşısındayken Türkiye'yi yönetme sorumluluğundan bir an bile tereddüt eder miyiz?" şeklinde konuştu.

"40 GÜN İÇİNDE GECEYİ GÜNDÜZE KATARAK ÇALIŞMAYA HAZIR MIYIZ?"

1 Kasım'da yapılacak seçim hakkında konuşan Davutoğlu, "Biz blok siyasetine karşı, teröre karşı, yönetme sorumluluğundan kaçanlara karşı, Türkiye’nin son üç ay içindeki bütün sorunlarına, bütün konulara doğrudan ve etkin müdahalede bulunduk hem de milletimizin 1 Kasım’da huzur içinde seçimlere gitmesi için gereken adımları attık. Şimdi 1 Kasım’da milli iradeye doğru yürüyoruz. Şimdi 1 Kasım’a doğru giderken, tekrar milli iradeyi hakim kılmaya var mıyız? Önümüzdeki 40 gün içinde geceyi gündüze katarak çalışmaya hazır mıyız? İnşallah tekrar tek başına iktidar olmak için ilk günkü aşkla, haydi bismillah demeye var mıyız?" dedi.

"TERÖR VE ŞİDDET ÜZERİNDEN SANDIKLARA TASALLUT ETMEK İSTEYENLERE KARŞI ORTAK TAVIRDA BULUŞALIM"

Siyasi parti liderlerine teröre karşı birlik çağrısında bulunan Davutoğlu, "4 Ekim’de seçim beyannamemizi açıklayacağız. Buradan sözlerime son vermeden önce diğer siyasi parti liderlerine çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep beraber şiddete ve teröre karşı birleşelim. 20 Temmuz'da Suruç'ta saldırı olduğunda bütün siyasi parti liderlerine ortak deklarasyon çağrısında bulunmuştum. Ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu dışında olumlu cevap veren olmadı. Bir kez daha sesleniyoruz. Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre karşı, şiddete karşı ortak bir deklarasyonla 1 Kasım'da tam bir güvenlik ortamı içinde seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Terörü şiddeti kim desteklerse ona karşı 1 Kasım'da milli iradenin sözcülüğünü yapalım. Bütün siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım" açıklamasında bulundu.

"4 SİYASİ PARTİ OLARAK ŞİDDETİN KARŞISINDA OLACAĞIMIZI İLAN EDELİM"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dikkat ediniz 13 Ağustos’ta 553 STK lideri Güneydoğu’da Doğu Anadolu'da 'edi-bese' dedi. Yeter artık silahları bırakın, dedi. Şimdi biz, hepimiz bütün siyasi parti liderleri olarak bu çağrıya destek vermeliyiz. Aynı şekilde 1 Eylül'de köklü aşiret liderleri Silopi'den silahları bırakın; diye bölücü terör örgütüne çağrıda bulundu. Geçen hafta Ankara’da 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşü gerçekleştirildi. Dün de 'Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses' dedik. Şimdi bir kez daha siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Gelin, seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber ortak deklarasyonla bu seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim. Biz bütün şiddet eylemlerini kınadık ama AK Parti’ye karşı yapılan şiddet eylemleri maalesef diğer partilerce kınanmadı. Zannettiler ki bizim milletvekili adaylarımız baskı altında tutulurlarsa, bizim ilçe başkanlarımız kaçırılırlarsa AK Parti kadroları siner, geri çekilir. Baskılar karşısında susar mıyız?"

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA YÖNELİK HER SALDIRI KARŞISINDA AK PARTİ KADROLARI DEVLETİN ZİRVESİNİ KORUMAYA KARARLIDIR"

Siyasi parti liderlerine ikinci bir çağrıda bulunan Davutoğlu, rekabetin siyasi nezaket çerçevesinde yapılması konusunda liderlere seslenerek "İkinci çağrımız, bütün siyasi liderlere. Gelin demokratik rekabeti, siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim, ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı, siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları devletin zirvesini korumaya kararlıdır. Kimse diğer rakibinin aile ve özel hayatı dahil olmak üzere mahremine girmesin. Vizyonlarımızı tartışalım ama şahsiyetleri kişilikleri tartışma konusu yapmayalım" diye konuştu.

"KAMPANYALARIN EN AZ ÇEVRE KİRLİLİĞİYLE YAPILMASI İÇİN CENTİLMENLİK ANLAŞMASI YAPALIM"

Üçüncü bir çağrı olarak seçim kampanyası yürütülürken çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi için siyasi parti liderlerine seslenen Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Üçüncü çağrımız. Gelin, hep beraber bu kampanya esnasında halkımızı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak duralım. Mesela, eğer kabul ederlerse; 7 Haziran öncesi zaten ülkenin her yerini bayraklarla donattık. Eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların en az masraf ve en az çevre kirliliği ile yapılması için centilmenlik anlaşması yapalım. Seçim ofislerinin dışında bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim. Eğer bu çağrımıza diğer partiler de olumlu cevap verirlerse sükunet içinde 1 Kasım seçimlerine hep beraber gideriz"

"1 KASIM'DA AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDARI GÖRÜNÜYOR"

1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını öne süren Davutoğlu, "Bütün siyasi parti liderlerine çağrımız şudur. 1 Kasım'da millet ne derse, milli irade ne derse ona evet diyelim. Milli iradeyi tartışmayalım. Milli iradenin dediğinin gereğini yapalım. 1 Kasım'da zaten AK Parti'nin tek başına iktidarı görünüyor. Bu görünen geleceğe hep birlikte yürüyelim. Milli iradeyi egemen kılalım" dedi.